Πήγαν να κάψουν ζωντανούς Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Ενέδρα σε δίκυκλα της ΔΙ.ΑΣ σε περιπολία.
Επίθεση με μολώτοφ σε βάρος των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη, από οργανωμένη ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση "ανυπακοής" στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για ληστεία σε κατάστημα της περιοχής στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Επτανήσου στην Κυψέλη και με την άφιξη των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση.
Οι Αστυνομικοί αναβάτες των υπηρεσιακών δικύκλων αναγκάστηκαν να «διπλώσουν» τις δύο υπηρεσιακές μηχανές με αποτέλεσμα να υποστούν φθορές, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να τραυματισθούν.

Μολώτοφ δέχτηκε και διμοιρία των ΜΑΤ, μέλη της οποίας είχε αναπτυχθεί περιμετρικά της πλατείας, μετά τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν σε οχήματα και καταστήματα στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι ταραξίες και προχώρησαν σε απώθηση με χρήση χημικών.

Τα τηλεφωνήματα «ενέδρες» όπως τα ξημερώματα του Σαββάτου (09/05) τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Αστυνομικών καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με ορδές ταραξιών και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προκαλούν προβληματισμό στο επιτελείο της ΕΛΑΣ με επανασχεδιασμό των επιχειρησιακών δράσεων.Νεότερη Παλαιότερη