Χαλκιδική: Καινούργιος οικισμός δημιουργείται, σε περιοχή-φιλέτο

Πιο κοντά στην αφετηρία βρίσκονται τουριστικές επενδύσεις ύψους κολόνα εκατομμυρίων ευρώ, μετά την έκδοση σημαντικών, σχετικών αποφάσεων.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, με το Προεδρικό Διάταγμα που συνυπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας σε έκταση 131,6 στρεμμάτων στην περιοχή Κάνιστρο της κοινότητας Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. 

Με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι πρασίνου, τουρισμού και αναψυχής, όπως και το είδος των χρήσεων που θα διαθέτει η επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ. Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, το έργο, που θα υλοποιήσει η εταιρεία Mare Village, θα διαθέτει χρήσεις αμιγώς κατοικίας και τουρισμού - αναψυχής (συνεδριακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, τουριστικά καταλύματα κτλ.), με τα σχέδια των επενδυτών να περιλαμβάνουν τη δημιουργία οικισμού 410 ατόμων. 

Ο οικισμός θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort 640 κλινών και τη μαρίνα 80 θέσεων, που έχει υλοποιήσει σε παρακείμενη έκταση η συγγενής της Mare Village εταιρεία Med Sea Health. Σημειώνεται ότι η Mare Village, που ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων, έχει περάσει στον έλεγχο βουλγαρικής εταιρείας. Τα επόμενα βήματα της επένδυσης περιλαμβάνουν τη δημιουργία και έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε οι επενδυτές να είναι σε θέση να προχωρήσουν στην έκδοση άδειας δόμησης.
Νεότερη Παλαιότερη