Διπλό φονικό : Εκτέλεσε τον φονιά του πατέρα του

Σε χρόνο ρεκόρ ξέσπασε αιματηρή βεντέτα στον οικισμό Περαχώρι των Ανωγείων, λίγο μετά τις 10 τη νύχτα του Σαββάτου, με τραγικό απολογισμό δυο νεκρούς από γνωστές οικογένειες της περιοχής και έναν τραυματία που πυροβολήθηκε κατά λάθος! Το συγκλονιστικό είναι ότι ο γιος του πρώτου θύματος πήρε άμεσα εκδίκηση, εκτελώντας εν ψυχρώ τον δολοφόνο του πατέρα του.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης

Όλα ξεκίνησαν στο καφενείο στην πλατεία του οικισμού, όταν καυγάδισαν έντονα ο 62χρονος γνωστός για τις μαντινάδες του Λευτέρης Καλομοίρης ο οποίος ασχολούνταν με την παράδοση και την λαογραφία της Κρήτης και είχε πολλές παρουσίες σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης γόνος της οικογένειας του αξέχαστου λυράρη, Οι δυο τους κατοικούσαν σε γειτονικά σπίτια, αλλά είχαν κτηματικές διαφορές που ήταν και η αιτία του κακού.

Ξαφνικά, ο 30χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε πολλές φορές τον 62χρονο που σωριάστηκε νεκρός, ενώ μια «αδέσποτη» σφαίρα τραυμάτισε στο πόδι έναν άλλο 30χρονο που επενέβη στον καυγά προσπαθώντας να τους χωρίσει! Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό αλλά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

O 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης


Και ενώ στο καφενείο επικρατούσε πανικός, ένας θαμώνας ειδοποίησε τον 30χρονο γιο του 62χρονου Μανώλη Καλομοίρη ο οποίος έτρεξε στο σημείο της δολοφονίας, βρήκε τον συνομήλικό του δράστη που δεν είχε προλάβει να διαφύγει και τον πυροβόλησε σκοτώνοντάς τον ακαριαία! Αμέσως μετά, τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ο 30χρονος γιος του 62χρονου Μανώλης Καλομοίρης

Στο χωριό, όπου είχαν συγκεντρωθεί ανάστατοι οι κάτοικοι, έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή υπό τον φόβο η βεντέτα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι αναζητήσεις για τον γιο του 62χρονου πρώτου θύματος και δολοφόνο του δεύτερου βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια, που ερευνά σε σπίτια συγγενών του αλλά και σε ποιμνιοστάσια της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη