Άγριος ξυλοδαρμός πιστών με διαδηλωτές, σε Θεία λειτουργία

Πολίτες που διαμαρτύρονται για εκκλησία που χτίζεται και έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετο κτίσμα, συνεπλάκησαν με πιστούς που παρακολουθούσαν υπαίθρια θεία λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Αττικής.

Όπως έχει ανακοινώσει η 'Κίνηση πολιτών Ηλιούπολης", δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος, όπως έχει χαρακτηριστεί η εκκλησία αυτή που χτίζεται στο σημείο.

Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, σημειώθηκε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Οι εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.



Νεότερη Παλαιότερη