Μπάνιο με....κράτηση σε παραλίες !!!!

SHARE:

Σίγουρα έχει χρειαστεί να κάνετε κράτηση σε ένα εστιατόριο. 
Αλλά πώς σας φαίνεται η ιδέα να χρειαστεί να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για μία θέση στην άμμο, στην παραλία;

Αυτό ακριβώς θα κάνουν μερικοί παραθεριστές στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Το Canet d'en Berenguer, μια μεσογειακή πόλη που βρίσκεται βόρεια της Βαλένθια, θα επιτρέπει μόνο 5.000 παραθεριστές στην παραλία της περιοχής, περίπου το μισό του συνηθισμένου αριθμού, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση. Κι αυτές οι θέσεις θα πρέπει να κλείνονται προκαταβολικά μέσω εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο.
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Περέ Χοάν Άντονι Τσορντά στο CNN. «Θα υπάρχει περισσότερους χώρος ανάμεσα σε εσάς και στον διπλανό σας. Κάτι σαν παραλία business class».

Με πλέγματα ο διαχωρισμός των θέσεων στην παραλία - Κράτηση για το πρωί ή το απόγευμα
Η συγκεκριμένη πόλη θα χρησιμοποιήσει ένα σχέδιο με πλέγμα για να χωρίσει την εκτενή παραλία σε τετράγωνα τμήματα, το καθένα χωρισμένο από το άλλο με απόσταση δύο μέτρων. Τα τμήματα αυτά, θα πρέπει να οριοθετούνται, τοποθετώντας μια σειρά από δίχτυα στην άμμο που μοιάζουν με τεράστια δίχτυα ποδοσφαίρου και θα μπορούν να φιλοξενήσουν και μεγαλύτερες ομάδες παραθεριστών.

Επίσης, όσοι θέλουν να πάνε για μπάνιο, θα μπορούν να κάνουν κράτησε είτε για το πρωί είτε για το απόγευμα, αλλά όχι για όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι παραθεριστές μπορούν να κάνουν κράτηση για οποιαδήποτε διαθέσιμη περιοχή, σαν να επιλέγουν θέσεις στο διαδίκτυο για κινηματογραφική αίθουσα ενώ οι ώρες άφιξης θα είναι κλιμακωτές ώστε να αποφευχθούν τα πλήθη.

Ο έλεγχος του πλήθους στην παραλία
Ένα άλλο μέτρο που θα ληφθεί είναι η μείωση των σημείων πρόσβασης στην παραλία. Μόλις οι παραθεριστές φτάσουν και επιβεβαιώσουν την κράτησή τους με το προσωπικό, θα μπορούν να μεταφερθούν στο τμήμα που τους έχει διατεθεί. Ο Άντονι θεωρεί πως οι εκ των προτέρων κρατήσεις και οι κλιμακωτές ώρες άφιξης αποτελούν ένα ουσιαστικό μέτρο. «Δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε την ροή των ανθρώπων (χωρίς τα νέα μέτρα). Θα ήταν όλοι μαζί, μολύνοντας ο ένας τον άλλον» εξηγεί.

Κάθε λουόμενος θα απέχει από τον διπλανό του περίπου 2 μέτρα για την τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού
Το Canet d'en Berenguer δεν είναι η μόνη ισπανική πόλη που επέλεξε να περιορίσει την πρόσβαση στην παραλία αυτό το καλοκαίρι. Στην Γαλικία, στον Ατλαντικό Ωκεανό, το Σανξένχο θα επιτρέπει την είσοδο στους παραθεριστές μόνο με βάση την «προτεραιότητα, εξυπηρέτηση». Ωστόσο, ο δήμαρχος Τέλμο Μαρτίν λέει ότι δεν ανησυχεί για το πλήθος που θα συγκεντρώνεται στα σημεία πρόσβασης στην παραλία. «Ο τουρισμός είναι το 80% της οικονομίας μας» λέει στο CNN. «Πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε ο κόσμος να νιώθει ασφαλής, από άποψη υγείας. Ζητώ από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Άλλη πρόταση: Πάσσαλοι και σχοινί
Το Σανξένχο, που βρίσκεται μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο βόρεια των πορτογαλικών συνόρων, στοχεύει να επιτρέψει το 75% του αριθμού των παραθεριστών που δεχόταν μέχρι πριν την κρίση του κορωνοϊού. Η πόλη, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της βόρειας Ισπανίας, επιλέγει επίσης το ίδιο μοτίβο με πλέγματα ανάμεσα στις ξαπλώστρες με τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόστασης μεταξύ τους, στην κύρια παραλία της. Επιπλέον, θα προστεθούν ξύλινοι πάσσαλοι με κορδόνια που θα συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα για λίγους παραθεριστές ή κάποια μεγαλύτερα για μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ωστόσο, οι παραθεριστές εδώ δεν θα μπορούν πλέον να καταλαμβάνουν ένα σημείο για όλη την ημέρα, απλά αφήνοντας τις πετσέτες στις ξαπλώστρες τους. Αν φύγουν για μεσημεριανό, χάνουν την θέση τους, λέει ο Μάρτιν.

Συχνός καθαρισμός των ακτών
Και οι δύο πόλεις σχεδιάζουν να καθαρίζουν τις παραλίες συχνότερα από ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια, με το Canet να σηκώνει τα δίχτυα κάθε πρωί για να αφήνει τα μηχανήματα καθαρισμού να κάνουν την δουλειά τους. Στο Σανξένχο, τα μηχανήματα καθαρισμού θα περνάνε απλώς ανάμεσα από τους πασσάλους, όπως ένα τρακτέρ μέσα από αμπελώνες. Τα δημόσια μπάνια, οι ντουζιέρες και τα αποδυτήρια θα απολυμαίνονται επίσης τακτικά.

Κι ενώ οι δύο αυτές πόλεις ελπίζουν να ανοίξουν τις παραλίες τους τον Ιούνιο, οι σίγουρες ημερομηνίες θα εξαρτηθούν τελικά από την υποβάθμιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας, η οποία ισχύει από τις 14 Μαρτίου.

Η ισπανική κυβέρνησης μόλις άρχισε να άρει σιγά σιγά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά τυχόν περαιτέρω αλλαγές θα εξαρτηθούν από τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, που οι αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να διαθέτουν νοσοκομεία εξοπλισμένα και έτοιμα να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Το Canet έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για το ειδικό πρόγραμμα των παραλιών φέτος το καλοκαίρι, ενώ το Σανξένχο θα συμπεριλάβει το ειδικό της σχέδιο εντός του προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για καλοκαιρινές δραστηριότητες, λένε οι δήμαρχοι. Και οι δύο πόλεις έχουν μικρότερους μόνιμους πληθυσμούς που τετραπλασιάζονται το καλοκαίρι, όταν οι κάτοικοι μερικής απασχόλησης συρρέουν στα εξοχικά τους και οι τουρίστες που είτε περνούν είτε διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης, φτάνουν στις παραλίες.

Με κρατήσεις ή όχι, το καλοκαίρι σε αυτές τις δύο πόλεις θα είναι μια δοκιμασία για το αν οι παραθεριστές μπορούν να μείνουν στις ζώνες που τους ανατίθενται και σε μεγάλο βαθμό να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον, λένε και οι δύο δήμαρχοι.

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κοινωνία κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media NFL Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Μπάνιο με....κράτηση σε παραλίες !!!!
Μπάνιο με....κράτηση σε παραλίες !!!!
https://1.bp.blogspot.com/-zsDhrlX7NJo/Xreu-iZ4vCI/AAAAAAACp40/VaopoqxDK_wKkCUmodJ5c_wDVFmLe29cgCLcBGAsYHQ/s640/aralia-passaloi-periorismos-louomenos.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-zsDhrlX7NJo/Xreu-iZ4vCI/AAAAAAACp40/VaopoqxDK_wKkCUmodJ5c_wDVFmLe29cgCLcBGAsYHQ/s72-c/aralia-passaloi-periorismos-louomenos.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2020/05/blog-post_79.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2020/05/blog-post_79.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy