McDonald’s : Ρεκόρ 131 εκατομμύρια πελατών σε έξι αγορές

Ρεκόρ 131 εκατομμύρια πελατών σε έξι αγορές
Η Premier Capital plc, Developmental Licensee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους €28 εκατομμυρίων για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έναντι των €23 εκατομμυρίων για τη χρονιά 2018.
Το 2019, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,2% και πραγματοποίησε έσοδα της τάξης των €341 εκατομμυρίων. Χάρη σε μια ομάδα άνω των 8.800 ανθρώπων σε 156 εστιατόρια στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 131 εκατομμύρια πελάτες πέρσι, 11 εκατομμύρια περισσότερους από το 2018, θέτοντας ξανά νέα υψηλά ρεκόρ επισκεπτών για τον όμιλο.

Όλες οι αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση και επιτάχυνση πωλήσεων, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 23,4% σε σχέση με το 2018, και ακολουθούν η Ρουμανία (18,7%), η Λετονία (12,2%), η Λιθουανία (10,1%), η Εσθονία (8,2%) και η Μάλτα (7,6%). Μέσα στη περσινή χρονιά, η Premier Capital άνοιξε 12 νέα εστιατόρια, συγκεκριμένα 7 στη Ρουμανία, 1 στη Λιθουανία, 1 στη Λετονία και 3 στην Ελλάδα, ενώ 2 εστιατόρια του δικτύου έκλεισαν. Περαιτέρω, 32 υφιστάμενα εστιατόρια ανακαινίστηκαν, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανακαινίσεων στα 97. Τα ανανεωμένα εστιατόρια ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες και ψηφιακές πλατφόρμες της McDonald’s, επιτρέποντας τη λειτουργία του table service (εξυπηρέτηση στο τραπέζι) και των kiosks αυτόματης παραγγελίας. Επιπλέον, έως το τέλος του 2019, συνολικά 87 εστιατόρια προσφέρουν την υπηρεσία McDelivery.

Η προοπτική του 2020 επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19. Οι λειτουργίες έχουν περιοριστεί σε συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν λάβει οι τοπικές υγειονομικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες. Ορισμένα εστιατόρια έχουν κλείσει, ενώ τα περισσότερα λειτουργούν με έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσω των υπηρεσιών take away, McDrive και McDelivery. Εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος του κόστους, αναθεωρείται ο προϋπολογισμός και αναστέλλεται το επενδυτικό πρόγραμμα. Στις αρχές του 2020, ο όμιλος υπολόγιζε την δημιουργία 12 νέων εστιατορίων, αριθμός που προς το παρόν αναθεωρείται στα 5.

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2019 προέρχονται από την υπεραπόδοση των πλάνων των ομάδων μας, με στόχο την ανάπτυξη με συγκεκριμένες στρατηγικές ανά αγορά», λέει ο CEO της Premier Capital Victor Tedesco. «Αυτό μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε το 2020 με θετική πορεία και σωστή τοποθέτηση ώστε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες για να διατηρήσουμε τη ρευστότητα, να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των εστιατορίων και να προστατεύσουμε τα έσοδα όσο το δυνατόν, χωρίς ωστόσο κανέναν συμβιβασμό στην υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας και των πελατών μας. Η διοικητική μας ομάδα παρακολουθεί στενά την κάθε επιχείρηση, από το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι τη λειτουργία των εστιατορίων και την τροφοδοσία, επικοινωνώντας και προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη στους ανθρώπους μας».

«Αυτή την περίοδο, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις κοινότητες όπου λειτουργούμε, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας με καλό φαγητό, γρήγορα και με ασφάλεια. Από το παρασκήνιο, δείχνουμε την εκτίμησή μας στην αφοσίωση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».
«Όσο περιμένουμε την ανάκαμψη, εστιάζουμε στο να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές και προσδοκίες, να προχωρήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος της επιχείρησης, των ανθρώπων και των πελατών μας και να προσδιορίσουμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν σε μια νέα οικονομία».
Το 2019, η Premier Capital plc κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,2%, φτάνοντας τα €341 εκατ. έσοδα.
Νεότερη Παλαιότερη