Θεσσαλονίκη : Ναρκωτικά ανιχνεύτηκαν στο κορμάκι της 10χρονης Μαρκέλλας

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις και έδωσαν στην πολύκροτη υπόθεση νέα τροπή. Στον οργανισμό της 10χρονης ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Είχαν χορηγηθεί στη Μαρκέλλα πρόσφατα. Ένα βήμα από την πρώτη σύλληψη για την απαγωγή και την εξαφάνιση της μικρής.


Η 10χρονη Μαρκέλλα παραμένει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Η απαγωγή και η εξαφάνιση της μαθήτριας οδεύει προς την εξιχνίαση. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όμως, έδειξαν αυτό που φοβόντουσαν οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή.

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται η ανήλικη, μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Οι έρευνες για την απαγωγή
Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Νωρίτερα, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η δικηγόρος είπε πως όσο αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, τα βίντεο που υπάρχουν εξετάζονται από όλη την οικογένεια, εκτιμώντας ότι σύντομα θα έχουμε την απάντηση. «Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον», κατέληξε η δικηγόρος.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος από το “Χαμόγελο του Παιδιού” είπε ο Οργανισμός έχει μεταβιβάσει στοιχεία στην Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση, είπε ότι “τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα από ό,τι περιμένουμε”, αφού υπάρχουν στοιχεία που δεν αποκαλύπτονται για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα της 10χρονης.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση. Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Αδερφός Μαρκέλλας: Μπορώ να πάρω εγώ την επιμέλειά της
Για την εξαφάνιση μίλησε και ο 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμήσει».


Νεότερη Παλαιότερη