Ψάρι-τέρας 35 κιλών, έπιασε ιερέας

Ψάρι-τέρας 35 κιλών, έπιασε ιερέας
Ένα γουλιανό που ζύγιζε πάνω από 35 κιλά έπιασε ένας ιερέας που είχε πάει για ψάρεμα στον Πηνειό ποταμό.

Συγκεκριμένα, ο πατήρ Βασίλειος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γεωργανάδων του Δήμου Φαρκαδόνας, πήγε για ψάρεμα με τον γιο του στον Πηνειό ποταμό. 
Λίγη ώρα αφότου έριξαν το αγκίστρι, διαπίστωσαν πως τσίμπησε και μάλιστα, κάτι βαρύ, καθώς δυσκολεύονταν πολύ να το τραβήξουν. Προς μεγάλη τους έκπληξη, επρόκειτο για έναν γουλιανό, βάρους άνω των 35 κιλών.


Ο ιερέας δεν πίστευε στα μάτια του με το ψάρι που έπιασε
Το μοίρασε στους κατοίκους του χωριού
Ωστόσο, ο ιερέας δεν κράτησε το ψάρι για τον εαυτό του, αντιθέτως, το μετέφερε στο κρεοπωλείο του χωριού, που το τεμάχισε σε μερίδες και το μοίρασε στους κατοίκους του οικισμού.

«Πραγματικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως με ένα απλό αγκίστρι θα βγάζαμε ένα τόσο μεγάλο ψάρι. Ήταν πραγματικά ένα θαύμα που μας θύμισε το θαύμα του Χριστού που τα δύο ψάρια και οι άρτοι πολλαπλασιάστηκαν σε εκατοντάδες τρέφοντας «πεντακισχιλιες» ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην έρημο», τόνισε στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE ο ιερέας.

Ο γουλιανός που έπιασε ο ιερέας ζύγιζε πάνω από 35 κιλά
Ακολουθώντας τα έργα και τις πράξεις του Κυρίου, ο ιερέας αποφάσισε να διανείμει το μεγάλο ψάρι στους κατοίκους του χωριού. «Ο δε Κύριος, αφού επήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια, ύψωσε τα βλέμματα στον ουρανό, δοξολόγησε τον Πατέρα και έκοψε κομμάτια τα ψωμιά και έδιδε στους μαθητές, δια να παραθέσουν εις τα πλήθη, και τα δύο ψάρια επίσης μοίρασε εις όλους. Καὶ ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν…».


Νεότερη Παλαιότερη