"Ανοιξαν οι ουρανοί" στην Χαλκιδική- Συνεχείς εναλλαγές του καιρού

Δυνατή βροχή πλήττει εδώ και ώρες περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει συνεχώς, σε όλη την περιοχή, από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και πάλι καλοκαίρι !!!

σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. 

Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (22-23/06) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Την Τετάρτη η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Νεότερη Παλαιότερη