Σάλος : Διαρροές εγγράφων και μαγνητοφώνησεων της ΕΥΠ

Μία αποκάλυψη που προκαλεί πολιτική θύελλα και ρίχνει φως στη δράση κυκλωμάτων στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”.


Η εφημερίδα φέρνει στο φως διαλόγους κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για κύκλωμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο κύκλωμα αυτό μετείχαν δικηγόροι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ενώ στην έρευνα περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αλλά και βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως!

Όμως από τα ίδια έγγραφα προκύπτει – όπως αναφέρει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”- η αποκάλυψη της δράσης “μιας ομάδας που παραπέμπει ευθέως σε λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού και όχι μόνον είχε διεισδύσει σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αλλά μέσω συγκεκριμένων προσώπων είχε κατορθώσει να έχει πρόσβαση σε ανώτατο επίπεδο υπουργικών και κυβερνητικών κλιμακίων”.

Όπως επισημαίνουν τα “Παραπολιτικά”, “μέσα από άλλες απομαγνητοφωνήσεις, αποκαλύπτεται… και η μεγάλη σκευωρία που στήθηκε με υποδειγματικό τρόπο, με άνωθεν εντολές και σειρά παράνομων ενεργειών, στην προσπάθεια του Πάνου Καμμένου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ηθική εξόντωση του Ομίλου “Παραπολιτικά”, του εκδότη-δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη και του γενικού διευθυντή Παναγιώτη Τζένου. Στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της ΕΥΠ και προκύπτουν από τις απομαγνητοφωνήσεις, αποδεικνύεται ξεκάθαρα το “στήσιμο” της σύλληψης στις 10/1/2017 από συγκεκριμένους αστυνομικούς, τα πιεστικά τηλεφωνήματα που έκανε η Έλενα Τζούλη στους αξιωματικούς, ουσιαστικά «καθοδηγώντας» τις συλλήψεις, αλλά και η εμπλοκή και οι επίμονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τον τότε υπουργό Πάνο Καμμένο και τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα για τους οποίους μιλούν ανοιχτά όσοι συμμετέχουν στην άθλια σκευωρία”.

Οι αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα που δημοσιεύουν τα “Παραπολιτικά” προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ανακοίνωση ΝΔ για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”
«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ.

Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;

Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”
«Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.

Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.


Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας.

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο».

Νεότερη Παλαιότερη