Σοβαρά προβλήματα στα σύνορα με τους Σέρβους τουρίστες

Σοβαρά προβλήματα στα σύνορα με Σέρβους
Καταγγελίες, δημοσιεύματα στον σερβικό Τύπο
Βάσει ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 14/06/2020, απαγορεύεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Όσοι Σέρβοι πολίτες θα έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες βρίσκονταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επειδή οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Θάσο, τη Χαλκιδική, τη Λευκάδα. 
Και δεν είναι μόνο αυτά καθώς πολλά αυτοκίνητα, βρίσκονται σε μια ατελείωτη ουρά, μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από τα σύνορα που διασχίζουν την Kulata και κατά μήκος της εθνικής οδού προς Blagoevgrad».

Με τις εξαιρετικά δυσφημιστικές αυτές προτάσεις περιγράφει ο σερβικός Τύπος, την αιφνίδια (;) απόφαση των ελληνικών αρχών να μην επιτρέψουν σε Σέρβους πολίτες να εισέλθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Οργή και αναστάτωση στους ξενοδόχους που με μηδενικές κρατήσεις και με πολλές οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία τους. 

Θεοχάρης: Συμμορφωνόμαστε με την Ε.Ε.
Για το θέμα των χερσαίων συνόρων που άνοιξαν με την Βουλγαρία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτές οι μετακινήσεις μεταξύ των 27χωρών συν της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας.
Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια, προφανώς. Φαίνεται ότι έγινε ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά».
Νεότερη Παλαιότερη