Μακεδονία : 3 στο χειρουργείο, μετά το μακελειό με το τσεκούρι

Μακεδονία : 3 στο χειρουργείο, μετά το μακελειό με το τσεκούρι



Επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης πραγματοποίησε γύρω στη 1 το μεσημέρι ένας άνδρας, που εισέβαλε στο κτίριο με τσεκούρι και τραυμάτισε υπαλλήλους

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) που μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες και ο ένας άνδρας βρίσκονται στο χειρουργείο.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, εισήλθε στη ΔΟΥ και στον 2ο όροφο έβγαλε ένα τσεκούρι που μετέφερε στην τσάντα του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. 
Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

Ο δράστης συνελήφθη αφού πρώτα τον ακινητοποίησαν ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος. 
Ακολούθως έφτασαν στο σημείο άνδρες της ΔΙΑΣ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος.
"Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...
Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ. Γκανάτσιος ανέφερε ότι οι τρεις τραυματίες βρίσκονται στο χειρουργείο ενώ η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Η τρίτη γυναίκα που στην προσπάθειά της να ξεφύγει έπεσε από τις σκάλες, έχει υποστεί διάστρεμα στην ποδοκνημική και θα μεταφερθεί διασωλημένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθηνσης Κοζάνης, αρνείται να μιλήσει στις αρχές σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην πράξη του, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές προκαλώντας ζημιές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα.
Νεότερη Παλαιότερη