Ανακοίνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, για την οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Αλβανία

Ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις της φρικτής υπόθεσης 


Μυστήριο πέπλο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, η τριαντάχρονη Ανίσα Ιοσίφι, με πανεπιστημιακές σπουδές, είχε πεθάνει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες προτού βρεθεί νεκρή στο σπίτι τους και η μητέρα και η αδερφή της την διατηρούσαν άταφη, τυλιγμένη σε μεμβράνες ταρίχευσης στο κρεβάτι, εν αναμονή της «ανάστασης νεκρών» .

Πριν δέκα μέρες όμως πέθανε και η μητέρα, Ζανέτα, ενώ η δεύτερη κόρη της Μπλέρτα, που επέζησε μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η επιζήσασα αποκάλυψε ότι μαζί με τη μητέρα της τις τελευταίες σαράντα ημέρες απείχαν από φαγητό και νερό, με αποτέλεσμα εκείνη να υποκύψει και η ίδια να φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η ίδια, πάντως, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, παρέμεινε αμετανόητη για την πράξη τους.

Ο αλβανικός τύπος μιλά για αυτοθυσία μαρτύρων του Ιεχωβά, οργανώσεις των οποίων, όμως, τόσο στα Τίρανα όσο και στην Αθήνα διέψευσαν ότι οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με την κοινότητά τους.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν. Άλλωστε η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Γείτονες των γυναικών μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για παράξενη συμπεριφορά και αυτοαπομόνωσή τους τα δυο τελευταία χρόνια και επισκέψεις διάφορων «περίεργων καλοντυμένων κυρίων». Η αστυνομία ερευνά σε βάθος την υπόθεση. Μια ανατριχιαστική ιστορία έχει συνταράξει την κοινωνία των Τιράνων στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη ότι μια μητέρα δυο κοριτσιών βρέθηκε νεκρή, δίπλα στο άψυχο κορμί της μιας κόρης, ενώ η άλλη της κόρη βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, στο κρεβάτι, δίπλα στη νεκρή αδερφή της και στην μητέρα της.

Τις απαντήσεις στην μυστήρια αυτή υπόθεση αναμένεται δώσει η καταθεση της μιας κόρης, η οποία όμως όταν εντοπίστηκε κατάφερε να πει: «έκανα θυσία για την ανάσταση της αδερφής μου».

Η παραπάνω φράση προβληματίζει πολύ τους αστυνομικούς οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με κάποιας μορφής αίρεση η οποία φαίνεται να προστάζει τους πιστούς της να πεθάνουν για χάρη της «αιώνιας ζωής».

Ο ρόλος που διαδραμάτισε η αυτοκτονία του πατέρα
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πατέρας της οικογένειας είχε αυτοκτονήσει πριν από έξι χρόνια πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Έκτοτε οι τρεις γυναίκες σταμάτησαν σιγά σιγά να έχουν επαφή με γείτονες, συγγενείς και φίλους. Κλείστηκαν στον εαυτό τους και στο σπίτι τους.

Η αυτοκτονία του συζύγου και πατέρα φαίνεται να τις επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που μέσω της αίρεσης στην οποία ανήκαν πίστευαν ότι ακολουθώντας το «μαρτυρικό δρόμο» θα έφευγαν από τη ζωή και θα ξυπνούσαν και οι τρεις τους στον παράδεισο!

Η αστυνομία προσπαθεί μεσα από την έρευνα στο σπίτι τους να διαπιστώσει την αίρεση στην οποία ανήκαν και αν από τα όσα πιστεύουν στη συγκεκριμένη παραθρησκεία οδήγησαν τις δυο γυναίκες στο θάνατο και παραλίγο και την τρίτη γυναίκα.

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι οι τρεις γυναίκες ανήκουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης η τοπική οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έβγαλε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και ότι δεν προτρέπουν τους πιστού τους σε τέτοιου είδους «θυσίες».

Όπως έγινε νωρίτερα γνωτό νεκρές βρέθηκαν στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ι. και η 30χρονη κόρη της Ανίσα, ενώ η μικρότερη αδερφή της Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».


Νεότερη Παλαιότερη