Θεσσαλονίκη : Απόπειρα αρπαγής ανήλικης


Νέα προσπάθεια αρπαγής ανήλικου παιδιού το πρωί της Παρασκευής, αυτή τη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.00 το πρωί, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου ένας 63χρονος προσέγγισε ένα 10χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία.

Το μικρό παιδί πουλούσε χαρτομάντηλα και έτσι ο κατηγορούμενος το πλησίασε, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 63χρονος προσπάθησε να το επιβιβάσει σε Ι.Χ. όχημα.
Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος αντέδρασε και ειδοποίησε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας :
"Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κλήση διερχόμενων πολιτών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που προσέτρεξαν στο σημείο, προσήγαγαν τον 63χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου στη συνέχεια συνελήφθη έπειτα από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ο συλληφθείς, προσέγγισε ανήλικη αλλοδαπή (10 ετών) με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων από αυτήν και στη συνέχεια προσπάθησε να την επιβιβάσει παρά τη θέλησή της σε διερχόμενο ΤΑΞΙ, πλην όμως η ανήλικη αντιστάθηκε και απομακρύνθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα."
Νεότερη Παλαιότερη