Διπλή εκτέλεση με πολυβόλο, βράδυ Πέμπτης

Διπλή εκτέλεση με πολυβόλο, βράδυ Πέμπτης

Νεκροί βρέθηκαν δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Χαλικούνα Κέρκυρας, οι οποίοι  δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Χαλικούνα, παρουσία μάλιστα του αστυνομικού δ/ντη Κέρκυρας Μ. Γιαννούλη, για να ερευνήσουν το θάνατο δύο αλλοδαπών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει στο πάρκινγκ του καταλύματος που έμεναν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες μένουν αρκετό καιρό στο νησί των Φαιάκων, και βάσει των ενδείξεων, οι δύο άνδρες φέρονται να δολοφονήθηκαν με πολυβόλο.

Οι νεκροί στο Χαλικούνα είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι”.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών του κόσμου της μαφίας του Μαυροβουνίου φέρεται να είναι η αιτία του διπλού φονικού στον Χαλικούνα. Νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice, που σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας, αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι”.

Μάλιστα, σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη.

Όταν τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι “αρχηγοί” των “Σκαλιάρι”), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία οι δύο δολοφονημένοι φέρονται πως άνηκαν, ήταν γνωστή στην αστυνομία του Μαυροβουνίου για πολλά χρόνια.
Ο Κοζάρ συνελήφθη με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ακόμη, έχει εκδοθεί ένταλμα εναντιον του, έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. 
Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικίματος όπου ζούσε.

Η “μάχη” των “Σκαλιάρι” και των “Καβάτσκι”
Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει ως τραγικό αποτέλεσμα 50 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
Στη φώτο ο ένας από τους δύο δολοφονημένους Alan Kožar


Νεότερη Παλαιότερη