Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης


Εργασίες ξεκίνησαν το πρωί σημερα Τρίτη, για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έφτασε στο σημείο κάνοντας και ο ίδιος ποδήλατο. 
«Σήμερα ξεκινάμε κάτι που έπρεπε να γίνει στην πόλη πολλά χρόνια. Από τη Λεωφόρο Νίκης ξεκινάει το καινούργιο δίκτυο ποδηλατόδρομων, με σκοπό να προσφέρουμε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες. Ο ποδηλατόδρομος επάνω στον πεζόδρομο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ούτε για τους ποδηλάτες, ούτε για τους πεζούς», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες στην παραλιακή θα διαρκέσουν δύο μέρες και θα εκτελεστούν από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού έως τη Δημητρίου Γούναρη, με τον ποδηλατόδρομο να είναι διπλής κατεύθυνσης, ενώ θα τοποθετηθούν διαχωριστικά και εύκαμπτα πασσαλάκια. 

Με την ολοκλήρωση των έργων στη Λ.Νίκης, σειρά θα πάρει η Λεωφόρος Κ.Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
«Συνεχίζουμε στην Κων.Καραμανλή, ώστε η πόλη να έχει έως τις 30 Νοεμβρίου ένα προσωρινό δίκτυο ποδηλατοδρόμων και εάν πάει καλά να το έχουμε μόνιμα. 
Να διαμηνύσω στους συμπολίτες μας ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι η Θεσσαλονίκη βιώσιμη και να έχει όλα τα στοιχεία που έχει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας.
Νεότερη Παλαιότερη