19χρονος ο πιλότος του αεροπλάνου, που συνετρίβη σε σπίτι

Άγιο είχε ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου το οποίο καρφώθηκε σε μαγαζί στο χωριό Πρώτη Σερρών. Σύμφωνα με τους κατοίκους το αεροπλάνο έκοβε βόλτες από νωρίς το πρωί πάνω από το χωριό κάνοντας ελιγμούς όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε να κρέμεται από τον τοίχο ενός ακινήτου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ο νεαρός δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.

Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της. 
Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο και να καμαρώνει από υπερηφάνεια.

«Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγεία και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. 
Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο δήμαρχος Αμφίπολης περιέγραψε πως «έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε ακριβώς στο κέντρο του χωριού. 
Έπεσε πρώτα πάνω στο κλαδί ενός δέντρου όπου αυτό ανέκοψε την ταχύτητά του και στη συνέχεια κρεμάστηκε με την κοιλιά στο διπλανό μαγαζί. Όλοι φοβήθηκαν, σοκαρίστηκαν αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς


Νεότερη Παλαιότερη