Στην Θεσσαλονίκη επειγόντως ο Τσιόδρας- 7 κρούσματα κορωναϊού σε γηροκομείο


Την ανιούσα παίρνουν τα κρούσματα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 92 ετών εντοπίστηκαν θετικοί.  Και οι επτά μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ σε όλους όσοι μένουν και εργάζονται στον εν λόγω οίκο ευγηρίας πραγματοποιήθηκαν τεστ για τον κορωνοϊό, από τα οποία προέκυψε ότι συνολικά 35 άνθρωποι είναι θετικοί.

Το περιστατικό θορύβησε τις αρχές και στην περιοχή σπεύδει εκτάκτως  ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μακραίνει η λίστα των νεκρών – Εφτασαν τους 215 μετά το θάνατο 81χρονης στη Λάρισα

Την ίδια ώρα μακραίνει η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό.

Μια 81χρονη γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα.

Πρόκειται για το 215ο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Τριψήφιος  αριθμός νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση χθες , καταγράφηκαν 196 νέα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο «κόκκινο» βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η Αττική με 82 κρούσματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται η Θεσσαλονίκη με 42 το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 1.503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη