Σάρωσε η "Θάλεια"- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμος της Θεσσαλονίκης

 


Η κακοκαιρία “Θάλεια” είναι εδώ και θα είναι στην χώρα μας μέχρι τις 9 Αυγούστου, με πολλές περιοχές της χώρας να πλημμυρίζουν από την έντονη βροχόπτωση.

 Ισχυρά φαινόμενα κατά της διάρκεια της νύχτας στο νομό Θεσσαλονίκης 

 78 χιλιοστά βροχής σε 3 ώρες και 30 λεπτά στο Λαγκαδά

Έντονα είναι τα προβλήματα στο Καβαλάρι, στο Περιβολάκι, στα Λαγυνά, αλλά και μέσα στον Λαγκαδά όπως είπε πριν λίγο αντιδήμαρχος Λαγκαδά στην τηλεόραση του Σκάι.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα οχήματα σε πλημμυρισμένα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τα ξημερώματα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό ανθρώπων από σπίτια και ΙΧ.

17 απεγκλωβισμοί

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 17 άτομα από σπίτια που πλημμύρισαν σε Λαγκαδά και Καβαλάρι και τρία άτομα από ΙΧ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού και άλλων ατόμων. Επίσης, μέχρι στιγμής έγιναν τουλάχιστον 80 αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα σε Λαγκαδά, Περιβολάκι, Λαγυνά και Καβαλάρι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με τουλάχιστον 22 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και μια βάρκα της ΕΜΑΚ.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία να είναι αδύνατη. Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο δρόμος στο ύψος του ΑΓΝΟ, Λαγκαδά προς Κολχικό, Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Επίσης, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγυνών- Λαγκαδά, ενώ προβλήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους προς Λαγυνά, Περιβολάκι Καβαλάρι και Ηράκλειο.

Μάλιστα, στο Κολχικό από την έντονη βροχόπτωση καταστράφηκε μία γέφυρα και ο δρόμος είναι αποκομμένος.

Καταιγίδες, άνεμοι, χαλάζι

Σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην κεντρική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.ότατες βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τον νομό Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3:30 ώρες και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη