Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

SHARE:

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Νέες αποφάσεις-μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό.

«Δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε εδώ γιατί υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν». Συγκεκριμένα, η «ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος» υποστήριξε ο ίδιος, παρότι «δεν είμαστε στον Μάρτιο».

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και την ευθύνη τους για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα που δίνεται στην Πολιτική Προστασία να τροποποιεί το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων.

Εν κατακλείδι, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς ο Δεκαπενταυγουστος θα κρίνει την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς των sms για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Στα καλά νέα ο κ.Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε το γεγονός ότι «δεν έχει οδηγήσει η αύξηση των κρουσμάτων σε πίεση προς το ΕΣΥ», παρότι σύμφωνα με τον Υφυπουργό καταγράφηκαν 469 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό από τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα:

· 4662 κρούσματα συνολικά

· 650 ενεργά κρούσματα

· 1108 πήραν εξιτήριο από τον νοσοκομεία


Αν και καταγράφεται «έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως», η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες χώρες, με την κατάσταση να παραμένει κατά τον κ. Χαρδαλιά «εύθραυστη και ευμετάβλητη».

Ειδικότερα, «όπου χρειάστηκε κλείσαμε τις πύλες εισόδου στον τουρισμό» εξήγησε ο Υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν γίνει:

· 215.184 έλεγχοι σε 1.702.980 εισερχομένων πολιτών

· 401 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν

· 77 παραμένουν ενεργά

· 240 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης

· 84 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας περιέγραψε ακόμη ότι οι χερσιαίες πύλες εισόδου είναι η κύρια πηγή εισόδου κρουσμάτων, την ώρα που ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς τιμωρητική λογική», ενώ από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου έχουν γίνει:

· 38.949 έλεγχοι

· 1698 παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί

· 1955 πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί ύψους 603.950 ευρώ

· και διοικητικές κυρώσεις 480 ημερών συνολικά

Επιπλέον, «έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές θεωρίες» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε με νόημα πως «το Πάσχα κάναμε πολύ δύσκολα πράγματα. Τώρα αυτό που ζητάμε, είναι να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής».

Στο πλαίσιο αυτό, «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα εξής νέα μέτρα:

Νέα Μέτρα

· απαγορεύεται από αύριο 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 βράδυ έως 7 το πρωί

· από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους

· από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε 7ημερη κατ’ οίκον απομόνωση

· παράταση ορίου 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων

· εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

· εντάσσεται στο εξής σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και ο ΕΦΕΤ

· Η χρήση μάσκας υποχρεωτική στα πλοία –απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίου

· περιορισμός ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Υπό αυτό το πρίσμα, «ο δεκαπενταύγουστος -ξεκάθαρα θα σας πω- θα κρίνει την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 την μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown».

Οι προτροπές Χαρδαλιά στους νέους

«Σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν, αν θέλετε, και περισσότερο άτρωτοι. Βράζει το αίμα τους. Σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας. Και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Είναι τα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά, που θα είναι οι επόμενοι ήρωες στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν.

Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά, που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει, αλλά είναι η ώρα που θα πρέπει, με την ευθύνη που τους διακρίνει όλους αυτούς τους μήνες, να μπούνε μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι οι νέοι, που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη.

Και μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε κερδισμένοι. Και σαν χώρα. Να πάει μπροστά η πατρίδα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι, ναι, αυτά τα νέα παιδιά».

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κοινωνία κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media NFL Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
https://1.bp.blogspot.com/-vPdRJUEigpQ/Xym0Tbgb-iI/AAAAAAAC06k/7xkedoJVcGIaXgaKBostJsXox2vvTGdjwCLcBGAsYHQ/s640/hardalias1-681x321.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vPdRJUEigpQ/Xym0Tbgb-iI/AAAAAAAC06k/7xkedoJVcGIaXgaKBostJsXox2vvTGdjwCLcBGAsYHQ/s72-c/hardalias1-681x321.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2020/08/blog-post_38.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2020/08/blog-post_38.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy