Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από την προσοχή των γονιών του


Μεσημέρι Δευτέρας. 
Το φέρι μποτ εκτελεί το καθημερινό και συνηθισμένο δρομολόγιο Ρίο - Αντίρριο. Ώσπου καταμεσής της θάλασσας, ο καπετάνιος -έχοντας προηγουμένως ειδοποιηθεί και από το Λιμενικό- βλέπει ένα τετράχρονο κορίτσι πάνω σε ένα φουσκωτό.

Το κοριτσάκι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και τον αέρα, είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών του και απείχε από τις ακτές τουλάχιστον 500 μέτρα. Στο συγκλονιστικό βίντεο που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τη διάσωση του κοριτσιού, καθώς το προσεγγίζει σιγά και σταθερά το φέρι μποτ και ο καπετάνιος αρπάζει το παιδί από το φουσκωτό του.
Στην ακτή, οι γονείς του κοριτσιού αγωνιούν και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι λουόμενοι. Σύμφωνα με το npress.gr, το κορίτσι, λίγο πριν παρασυρθεί από τα κύματα έπαιζε στην ακτή με τον πατέρα του. Ο αέρας, όμως, άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα.

Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Εν τέλει, η περιπέτεια της τετράχρονης είχε αίσιο τέλος, ενώ ψυχολόγος που έσπευσε αμέσως κοντά στους γονείς τους παρότρυνε να αφήσουν το κορίτσι στην παραλία, ώστε να μην της δημιουργθεί φοβία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη