Το εργοστάσιο με τα 114 κρούσματα κορωναϊού

Η κονσερβοποιία που έσπειρε τον κορωναϊό στη Β. Ελλάδα
Τα 114 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην κονσερβοποιία των Γιαννιτσών έφεραν lockdown σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Σε εστία διασποράς του κορονοϊού μετατράπηκε το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά όπου ήδη έχουν εντοπιστεί 114 κρούσματα, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται.

Δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας "Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ" βρέθηκαν θετικοί, με τους ελέγχους στο προσωπικό να είναι εντατικοί αφού οι περισσότεροι εργάτες είναι εποχικοί και έτσι μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό η κονσερβοποιία διέκοψε μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από την πανδημία.
"Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει καταγγελίες εργαζομένων οι οποίοι είτε επιρρίπτουν ευθύνες στην επιχείρηση για τη διασπορά είτε κατηγορούν συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας ότι ενώ γνώριζαν ότι νοσούσαν, πήγαιναν κανονικά στη δουλειά, με αποτέλεσμα να κολλήσουν δεκάδες άνθρωποι.

Χθες βράδυ πάντως, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της. 
Το "λουκέτο" ισχύει από σήμερα και για επτά ημέρες, δηλαδή έως τις 18 Σεπτεμβρίου στις έξι το πρωί.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι χθες, η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 372 μολύνσεις σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες οι 114 προέρχονται από ένα και μόνο εργοστάσιο, αυτό των Γιαννιτσών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη