Θεσσαλονίκη : 20 ηλικιωμένοι νεκροί, από το Γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Με ένα μόνο γηροκομείο, στη Θεσσαλονίκη, να μετρά 20 νεκρούς, οι φόβοι των ειδικών για τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει η εισβολή του κορωνοϊού σε κλειστές δομές με ηλικιωμένους ανθρώπους επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Αν και στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται ότι οι κλειστές δομές και ειδικά οι κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων είχαν καταφέρει να σφραγιστούν, σε αυτή τη φάση, της καλοκαιρινής έξαρσης του ιού, αποδείχθηκε ότι όπου υπήρξε η παραμικρή χαλάρωση, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.
Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα σε δύο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό τέθηκαν και οι Αρχές στην Αθήνα μετά τον εντοπισμό θετικού εργαζομένου σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο.

Στους 20 οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι
Μόνο στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου, με τα 34 κρούσματα, έχουν χάσει τη ζωή τους 20 ηλικιωμένοι. 
Τελευταίο θύμα ένας 80χρονος τρόφιμος του οίκου ευγηρίας που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ιός εξαπλώθηκε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη