"Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω"

"Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω"
Τον σκοτεινό κόσμο του σερφ αποκαλύπτει η 25χρονη πρώην αθλήτρια του συγκεκριμένου αγωνίσματος Ellie-Jean Coffey.
Μιλώντας για όλα όσα πέρασε από την ηλικία των 14 ετών οπότε και ξεκίνησα να την στηρίζουν χορηγοί η Coffey κάνει λόγο για μισογυνισμό και για τρομακτική κακοποίηση «και σωματική και ψυχολογική».

Όπως λέει το όνειρό της έγινε εφιάλτης σε έναν ανδροκρατούμενο αγώνισμα με τις εμπειρίες της να την ταλαιπωρούν για χρόνια.
«Στην αρχή πίστευα ότι ήμουν το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου που ζούσα τέτοια ζωή. Αλλά δεν πέρασε πολύς χρόνος και αποκαλύφθηκε μπροστά μου η σκοτεινή πλευρά του σερφ και αυτό ήταν τρομακτικό» δήλωσε στην ιστοσελίδα news.com.au.
«Η κακοποίηση, τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική που υπέστην κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου ενώ ήμουν πολύ μακριά από το σπίτι μου με ενήλικες σε θέσεις εξουσίας με στοίχειωσε σε όλη μου τη ζωή» προσθέτει.
Η Ellie-Jean Coffey λέει ότι χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχοθεραπείας για να θεραπεύσει τις πληγές που απέκτησε υποστηρίζοντας ότι έφτασε στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το 25χρονο μοντέλο σημειώνει ότι η ανάκαμψη για την ίδια θα ήταν ευκολότερη αν περισσότερες γυναίκες μιλούσαν ανοιχτά για την «τοξική» βιομηχανία του σερφ.
«Όσο και αν αγαπούσα το σερφ, κατέρρευσα. Δεν μπορούσα να αντέξω όλη αυτή την κακοποίηση. Έφτασα στο σημείο να θέλω να αυτοκτονήσω αλλά ήμουν τυχερή με την ψυχοθεραπεία. Και ξέρω πολλά κορίτσια στη βιομηχανία αυτή που έχουν την ίδια εμπειρία» πρόσθεσε.

Η Ellie-Jean Coffey έχει εγκαταλείψει το επαγγελματικό σερφ από το 2017 και έκτοτε καβαλάει τη σανίδα της μόνο στον ελεύθερο χρόνο ενώ ταξιδεύει στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη