Απαγχονισμένος βρέθηκε διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο καρδιολόγος Αλέξανδρος Δούρας

Σοκ στον Βόλο. Απαγχονισμένος βρέθηκε ο γνωστός καρδιολόγος Αλέξανδρος Δούρας, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον αυτόχειρα βρήκε η πρώην σύζυγός του. Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που είχε αναρρωτική άδεια από το Νοσοκομείο.

Συγκλονισμένοι πριν από λίγο συνάδελφοί του πληροφορήθηκαν για το απονενοημένο διάβημά του, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του.

Στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του, αυτή την ώρα βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας Βόλου.
Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας, καθώς και πλήθος πολιτών, οι οποίοι τον γνώριζαν από το σπουδαίο ιατρικό του έργο, αλλά και από την έντονη δράση του με τα κοινά, έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Ο Αλέξανδρος Δούρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών. Εγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής πριν από πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικο Κέντρο. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών. Ήταν επίσης μπροστάρης στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο, έργο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να ανακουφίσει εκατοντάδες καρδιοπαθείς που μέχρι σήμερα για μια στεφανιογραφία ξενιτεύονται εκτός Νομού.

Ηταν έντονα πολιτικοποιημένος. Στις αρχές του 2000 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοκρατική Συνεργασία στον δήμο Βόλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Απ. Φοινικόπουλο.

Δημοτικός σύμβουλος εκλέχθηκε με τους Δρόμους Συνεργασίας με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, ενώ επίσης ήταν ενεργό στέλεχος της παράταξης Μαζί για τον Βόλο. 
Στο νοσοκομείο εργάζονταν αρχικά ως ειδικευόμενος και έπειτα ως ειδικός απο τη δεκαετία του 1990. Για πολλά χρόνια επίσης διατέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη