Κρατούμενος σε φυλακή του Μεξικό ο Γιώργος Μαυρίδης

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την σύλληψη του Θεσσαλονικιού τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη και τριών ακόμη ατόμων - πρόκειται για μέλη του συνεργείο που συμμετέχουν στα γυρίσματα της νέας του εκπομπής “Into the Skin”.

Χθες και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας προκειμένου να πείσει τις μεξικανικές Αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, οι Μεξικάνοι ήταν ανένδοτοι, δίνοντας εντολή για απέλαση.

Ο Γιώργος Μαυρίδης και οι τρεις συνεργάτες του έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ στα κρατητήρια του αεροδρομίου, επιβιβάστηκαν στις 22.00 τοπική ώρα σε πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και τελικό προορισμό την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της επιβίβασης τους, σύμφωνα με τις μεξικανικές Αρχές, προκλήθηκε νέο επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα οι τέσσερις συμπατριώτες μας να αποβιβαστούν κακήν-κακώς με εντολή του πιλότου και να επιστρέψουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Μάλιστα οι αστυνομικοί διεμήνυσαν στον τηλεπαρουσιαστή και στα μέλη του συνεργείου του, ότι εάν δεν φύγουν οικειοθελώς με την επόμενη πτήση, θα αναγκαστούν να τους στείλουν πίσω με χειροπέδες, συνοδεία αστυνομικού.
Το χρονικό της σύλληψης
Ο Γιώργος Μαυρίδης ταξίδευε στην πόλη του Μεξικού, μέσω Γερμανίας, με πτήση της Lutfhansa και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος του προορισμός ήταν το εξωτικό θέρετρο Κανκούν.

Συνταξίδευε με τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία είναι μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου που συμμετέχουν στα γυρίσματα της νέας εκπομπής του, “Into the Skin”, που θα έχει ταξιδιωτικό περιεχόμενο, «ακολουθώντας τα σημάδια που έχουν χαραγμένα πάνω τους οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αναζητώντας ιστορίες που κρύβονται πίσω απ’ αυτές», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σταθμός Open πριν από λίγες μέρες.

Στα πλαίσια λοιπόν της νέας αυτής εκπομπής ο Γιώργος Μαυρίδης και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου ταξίδεψαν στο Μεξικό, χθες το μεσημέρι.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων και των αποσκευών, οι μεξικανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβαν όλα τα στοιχεία που απαιτείται να δηλώσουν οι ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους, για παράδειγμα τα ξενοδοχεία όπου έχουν κλείσει για να διαμείνουν.
Επιπλέον ενδέχεται να ειπώθηκε και κάτι εκ μέρους των Ελλήνων που δεν άρεσε στις μεξικανικές Αρχές με αποτέλεσμα να διαταχθεί η σύλληψή τους και να οδηγηθούν στα κρατητήρια.

Τόσο ο Γιώργος Μαυρίδης όσο και τα μέλη του συνεργείου είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους καθησυχάσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη