«Σας εύχομαι να φιλήσετε νεκρό το παιδί σας»

Το φρικιαστικό σχόλιο στο Instagram του βουλευτή έγινε από άνθρωπο με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία. Μετά βέβαια, ισχυρίστηκε τα γνωστά
Το μίσος που υπάρχει (και) στα ελληνικά σόσιαλ είναι το κάτι άλλο. Αυτό που πάντα μου κάνει εντύπωση, εδώ και πολλά χρόνια είναι το πώς πολλοί άνθρωποι που κάνουν τους χυδαιότερους τραμπουκισμούς online, το κάνουν με το ονοματεπώνυμό τους. Και τη φωτογραφία τους. Και συχνά στη φωτογραφία έχουν μαζί τους και το παιδί τους.

Έχουν μάθει πως *δεν* υπάρχουν συνέπειες. Και συνεχίζουν.
Μέχρι να τους ξεμπροστιάσει κάποιος, και μετά γίνονται αθώες περιστερές.
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης μπορεί να έχει χίλια στραβά, όμως όταν ανέβασε στο Instagram του μια φωτογραφία απ’ τον πολύ πρόσφατο γάμο του, ανάμεσα στις ευχές των φίλων του είδε και το αναμενόμενο κράξιμο από κόσμο που διαφωνεί πολιτικά μαζί του


Είναι όμως άλλο το αναμενόμενο κράξιμο, και άλλο αυτό:
Ο ίδιος ο Κυρανάκης το ανέβασε (χωρίς να σβήσει τη φωτογραφία και το επίθετο, εγώ τα σβήνω), βγάζοντας στη σέντρα τον απίστευτο αυτό άνθρωπο.

Είπα πως έχουν όλοι όσοι σχολιάζουν χυδαιότητες έχουν συνηθίσει ότι δεν υπάρχουν συνέπειες. Όταν όμως ο εν λόγω σχολιαστής είδε τη φάτσα του και το ονοματεπώνυμό του στο story του βουλευτή, προφανώς έπαθε σοκ.
Η αντίδραση τελείως αναμενόμενη: «Χάκαραν το λογαριασμό μου, δεν το έγραψα εγώ».

Πολλοί πολιτικοί, μετά από αδιανόητες αηδίες που έγραψαν ισχυρίστηκαν ότι κάποιος χάκερ είχε μπει στο twitter ή το facebook τους, κι έγραφε επί μήνες πχ. ομοφοβικές αηδίες – το χάκινγκ ανακαλυπτόταν μόνο όταν γινόταν θέμα με τις απόψεις του πολιτικού στα σόσιαλ. Επίσης κάποιοι κατηγορούσαν μέλη της οικογένειάς τους (πχ. ο Καμμένος ισχυρίστηκε πως ο γιος του είχε ποστάρει τη γραβάτα με τα πέη) ή μέλη της ομάδας τους.

Ο πολίτης που φέρεται να ευχήθηκε στους νιόπαντρους να φιλήσουν το παιδί τους νεκρό, έστειλε την παρακάτω επιστολή στο σάιτ παραπολιτικά:

«Κύριε Βουλευτά και αξιότιμοι συνεργάτες του,
Μετά λύπης στέλνω αυτό το μέιλ καθώς θα επιθυμούσα να κατέβει η ανάρτηση που αναπαράγει τα υβριστικά σχόλια σε φωτογραφία του κυρίου Κυρανάκη.
Η ανάρτηση αυτή αποτελεί αντικείμενο κλοπής τον κωδικών μου καθώς σε καμία περίπτωση αυτός που έγραψε τα συγκεκριμένα σχόλια στη φωτογραφία σας, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός που απεικονίζεται στην φωτογραφία σας. Έχω κάνει αναφορά στο ινσταγκραμ και έχω σβήσει οτιδήποτε σχόλιο και μήνυμα υβριστικό έχει γίνει σε εσάς αλλά και σε άλλους διάσημους που εστάλησαν υβριστικά μηνύματα.

Θα σας παρακαλούσα με κάθε σεβασμό, να κατέβει η ανάρτηση σας διότι μέσα σε λίγα λεπτά μέχρι κλείσω το προφίλ μου δέχτηκα πολύ άσχημα μηνύματα αντίστοιχα με αυτό που έγραψαν κακόβουλοι. Σε καμία περίπτωση δεν θα έγραφα κάτι τέτοιο.
Ελπίζω σε κατανόηση σας. Ευχαριστώ».

Γενική συμβουλή, (δεν έχω ιδέα ταιριάζει και στον συγκεκριμένο): Αντί να γίνεστε κοτούλες όταν σας τσακώνουν κι αντί να βρίσκετε γελοίες δικαιολογίες, καλό θα είναι να φέρεστε στο ίντερνετ όπως θα φερόσασταν και στην πραγματική ζωή. Τελεία και παύλα.
Αρης Δημοκίδης



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη