Χαλκιδική : Επικών διαστασεων τοιχογραφία, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Tον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, τιμά  η γενέτειρα του Χαλκιδική

Μία νέα, γιγάντια τοιχογραφία με το πρόσωπο του φιλόσοφου Αριστοτέλη, κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την πλατεία της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, πλάι στην γενέτειρα του, τα αρχαία Στάγειρα.

Ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι Θάνος Αβραμίδης ή αλλιώς Ethan, όπως είναι γνωστός, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να αποτυπώσει το πρόσωπο του μεγάλου φιλοσόφου, σε έναν τεράστιο τοίχο στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική. 









Οι κάτοικοι του χωριού που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός ορόσημου που θα τιμά την ξακουστή, παγκόσμια  προσωπικότητα του Αριστοτέλη, θέλησαν έτσι να υπενθυμίζουν στους επισκέπτες, πώς σε αυτή τη γη που σήμερα ζουν, γεννήθηκε, μεγάλωσε και περπάτησε, η τεράστια αυτή μορφή της ανθρώπινης ιστορίας.

Η εντυπωσιακή πραγματικά τοιχογραφία, φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα ορόσημα της Χαλκιδικής, πλάι στα επιβλητικές αρχαιότητες των Σταγείρων, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, ολόκληρο το χρόνο.





Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης, μας δήλωσε πως πραγματικά αισθάνεται υπερήφανος για αυτήν την καλλιτεχνική δημιουργία, που αναβαθμίζει αισθητικά τη κεντρική πλατεία, συνδέοντας το σημερινό προσφυγικό χωριό, με την ένδοξη αρχαία ιστορία του τόπου.

Γιάννης Πετράκης 
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας
Ολυμπιάδα Χαλκιδικής


Ο δημιουργός του γιγάντιου γκράφιτι, Ethan, έργα του οποίου κοσμούν τις γύρω περιοχές αλλά και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, δήλωσε κολακευμένος που του ανατέθηκε ένα τέτοιο μεγάλο έργο και πως προσπάθησε να αποδώσει την τεράστια προσωπικότητα του την τεράστια προσωπικότητα του φιλόσοφου, με σεβασμό, μέσα όμως από μία σύγχρονη και σημερινή οπτική.

Έτσι με μία πανέξυπνη και σχετικά ανέξοδα κίνηση, δημιουργήθηκε ήδη ένα καινούργιο αξιοθέατο στο γοητευτικό και δημοφιλές τουριστικά χωριό της Ολυμπιάδας, κάτι που γίνεται αντιληπτό ήδη, από τους δεκάδες επισκέπτες που σπεύδουν να φωτογραφίσουν ή να βγάλουμε μία selfie, κάτω από την τεράστια, πανέμορφη τοιχογραφία.






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη