Τούρκοι στρατιώτες έριξαν δύο πολίτες από ελικόπτερο, αφού τους βασάνισαν

Τούρκοι στρατιώτες έριξαν δύο πολίτες από ελικόπτερο, αφού τους βασάνισαν
Ο Osman Şiban, 50 ετών, φέρεται να ρίχτηκε από ελικόπτερο αφού συνελήφθη από Τούρκους στρατιώτες στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν δύο Κουρδούς πολίτες που είχαν κρατήσει, ρίχνοντάς τους από ελικόπτερο αφού τους χτύπησαν, ισχυρίζονται μάρτυρες.

Μια ιατρική έκθεση για έναν από τους πολίτες δηλώνει ότι υπέστη τραυματισμούς λόγω πτώσης από ύψος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν τον Osman Şiban, 50 ετών και τον Servet Turgut, 55 ετών, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ εργαζόταν σε ένα αγρόκτημα στην ανατολική πόλη του Βαν.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu από τον Murat Sarısaç, αναπληρωτή του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, οι πολίτες συνελήφθησαν από στρατιώτες και απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο και στη συνέχεια εισήχθησαν σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση δύο ημέρες μετά την κράτησή τους.

Οι στρατιώτες ανέκριναν τους δύο χωρικούς με βασανιστήρια και τους πέταξαν από το ελικόπτερο, ισχυρίζεται ο Sarısaç, επικαλούμενοι τις οικογένειές τους.

Οι δύο τέθηκαν σε εντατική περίθαλψη. Ο Şiban βγήκε την Παρασκευή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υποφέρει από απώλεια μνήμης λόγω των τραυματισμών του, ενώ ο Turgut εξακολουθεί να βρίσκεται σε εντατική θεραπεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya έγραψε στο Twitter μια φωτογραφία του Şiban με αιματηρά μάτια και μώλωπες στο πρόσωπό του.
Δικηγόροι τους υπέβαλαν καταγγελία εναντίον των στρατιωτών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη