Hippo Theatre e-School : Μαθήματα και σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες.

Hippo Theatre e-School

Μαθήματα και σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες.


Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει το Hippo Theatre e-School, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα μας.

Με βάση το θέατρο στην εκπαίδευση, την ζωγραφική, την δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, την performace και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες το Hippo Theatre e-School προσφέρει ώρες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες. Η ομάδα Hippo αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο του θεάτρου αλλά και της θεατροπαιδαγωγικής διαδικασίας, προσφέρει μια πλούσια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, με σεβασμό στις ανάγκες και τις αναζητήσεις των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα που διδάσκονται το παρόν διάστημα είναι:

Για τα παιδιά:


Εκπαιδευτικό Δράμα,


Θεατρικό Παιχνίδι 


Κουκλοθέατρο – Κατασκευή Κούκλας


Εικαστικά - Κατασκευές


Δημιουργική Γραφή.


Για τους ενήλικες:


Ρerformance: Θεωρία και Πράξη.


Κίνηση: Πες μια Ιστορία με το Σώμα.


Βασικές Αρχές Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας και Αντικειμένου. 


Κουκλοθέατρο και Προσωπική Ανάπτυξη.


Θεατρική Γραφή: από τη Σκέψη στον Διάλογο.


Δημιουργικές Αναγνώσεις Ποίησης.


Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυροφέρναμε χρόνια στο μυαλό μας. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού. Για μας έρχεται ως ανταπόκριση σε μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση.

Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε τα τελευταία χρόνια παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια όπου ήταν δυνατόν να γίνουν, προσπαθήσαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλον τον κόσμο. Tο Hippo Theatre e-School είναι μια παράπλευρη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.


Στη δουλειά μας και στην τέχνη μας η φυσική παρουσία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο. Ωστόσο οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο γύρω μας, ανοίγουν άλλον έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο.

Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών. 

Το σχολείο μας είναι ανοιχτό για όλους.


Πληροφορίες – εγγραφές




τηλ.: +30 2313095148, +30 6986513929



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO 

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.


Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. 


Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).


Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας. 


Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο. 



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη