Κατά 75% αυξήθηκε η παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα

Κατά 75% αυξήθηκε η παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα

Η Eldorado Gold Corporation, ανακοίνωσε στις 13 Οκτωβρίου, τα αποτελέσματα για την παραγωγή των μεταλλείων χρυσού  πού βρίσκονται υπό τον έλεγχο της σε όλο τον κόσμο για το  3ο  τρίμηνο του 2020.

Για την Ελλάδα, η παραγωγή χρυσού στο μεταλλείο της "Ελληνικός Χρυσός" στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019, ως αποτέλεσμα επενδύσεων στην ανάπτυξη του μεταλλείου, στον εξοπλισμό, στους πόρους και στην ικανότητα επαναπλήρωσης παλαιών στοών, που έχουν βελτιώσει την παραγωγικότητα τον τελευταίο χρόνο. 

Η παραγωγή χρυσού το τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν χαμηλότερη από το 2ο τρίμηνο του 2020 λόγω χαμηλότερων από το μέσο όρο εξορύξεων.

Η απόδοση ήταν ακόμη χαμηλότερη τον Σεπτέμβριο του 2020 λόγω των πρωτοκόλλων COVID-19 που ενεργοποιήθηκαν στα εργοτάξια, συμπεριλαμβανομένων των τεστ ανίχνευσης  και της ιχνηλατησης επαφών. 

Η λειτουργία επανήλθε  στα κανονικά επίπεδα απόδοσης, έως τα τέλη φετινού Σεπτέμβρη .

Η ανακοίνωση  των απόλυτα ικανοποιητικών για την εταιρεία αποτελεσμάτων, σε όλα σχεδόν τα μεταλλεία που διαθέτει, οδήγησε την μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο υψηλότερο επίπεδο για τον τελευταίο χρόνο.






Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός έχει ισχυρότατο οικονομικό αποτύπωμα για την Εθνική Οικονομία, αλλά και την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής μέσω των πολυάριθμων θέσεων εργασίας που προσφέρει.

Έως τώρα, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, έχοντας αποφέρει 375 εκατ. ευρώ έσοδα στο ελληνικό κράτος, 747 εκατ. ευρώ από εξαγωγές, 348 εκατ. σε μισθούς και επιδόματα και 892 εκατ. σε Έλληνες προμηθευτές. 
Επίσης, έχει προσφέρει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής και δράσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 1.650 εργαζόμενους, με 9 στους 10 να προέρχονται από τον Δήμο Αριστοτέλη.  

Οι μέχρι σήμερα επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στα ενεργά μεταλλεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών - τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί από την Ελληνικός Χρυσός και βρίσκονται αμφότερα σε φάση παραγωγής - καθώς και σε κατασκευαστικές εργασίες για το έργο των Σκουριών, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, έχοντας ολοκληρωθεί κατά 50%.

Το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα
-1.650 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι εννέα στους δέκα προέρχονται από το Δήμο Αριστοτέλη
-1 δισ. ευρώ επένδυση
-375 εκατ. ευρώ έσοδα στο ελληνικό κράτος
-747 εκατ. ευρώ από εξαγωγές
-348 εκατ. σε μισθούς και επιδόματα
-892 εκατ. ευρώ σε Έλληνες προμηθευτές
-130 εκατ. σε τοπικούς εργολάβους και προμηθευτές
-22 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής και δράσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον.
- Δράσεις για την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό









ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη