Διεθνής διαιτητής αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Διεθνής διαιτητής, αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος
Στην αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε ο Νορβηγός διαιτητής Τομ Χάραλντ Χάγκεν.
Ο 42χρονος διεθνής διαιτητής, μάλιστα, είπε ότι νιώθει πολύ χαρούμενος που έκανε γνωστή τη σεξουαλική προτίμησή του καθώς λαμβάνει πολλά υποστηρικτικά μηνύματα.

«Ήρθε η στιγμή να πω δημόσια ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν από αυτό. Για εμένα είναι κάτι φυσιολογικό, κάτι από τη ζωή μου» είπε ο Χάγκεν σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά από το παιχνίδι της Βαλερένγκα με την Κρίστιανσουντ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κοινωνικής Ευθύνης και Εκπαίδευσης της FIFA, Τζόις Κουκ, δήλωσε: «Θέλουμε να επαινέσουμε τον Χάγκεν για αυτή τη θαρραλέα απόφαση. Αυτό που έβγαλε και τις θετικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει συνολικά, στέλνει ένα σαφές μήνυμα υπέρ της ποικιλομορφίας. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι για όλους και η γενναία κίνηση του Τομ Χάλαντ είναι σημαντική για να δείξει τον δρόμο και να κάνει όλους, να νιώθουν ασφαλείς και καλοδεχούμενοι στο παιχνίδι μας».

Ο Τέριε Σβένσεν, πρόεδρος της νορβηγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδία ήταν εξίσου θετικός με την δημόσια παραδοχή του Χάγκεν. 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας είπε: 
«Το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ λίγοι άνδρες, οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι στο ποδόσφαιρο και ότι τα εχθρικά σχόλια είναι μια πρόκληση, δείχνει ότι έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε στον οργανισμό και στον πολιτισμό μας. Είναι τόσο καλό να έχουμε πρότυπα όπως ο Τομ Χάλαντ. Ελπίζω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια εξέλιξη, όπου περισσότεροι θα αποκαλύψουν πως είναι ομοφυλόφιλοι και περισσότεροι θα επιλέξουν το ποδόσφαιρο».

Η FIFA έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την προώθηση της πολυμορφίας και της καταπολέμησης της ομοφοβίας και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, ιδίως των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη