"Αντιεξουσιαστές" κρέμασαν ταμπέλα σε Πρύτανη Ελληνικού Πανεπιστημίου

Στην καταδρομική εισβολή τάγματος εφόδου, αντιεξουσιαστές ακινητοποίησαν τον Πρύτανη του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γραφείο του και του φόρεσαν πλακάτ

Όμηρος στα χέρια του τάγματος εφόδου των κουκουλοφόρων του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά την εισβολή (29/10-11.30) στο γραφείο του, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φασίστες με τις μαύρες κουκούλες, αφού ακινητοποίησαν τον Πανεπιστημιακό, με φραστικές απειλές και ύβρεις για να τον εξευτελίσουν του φόρεσαν στο λαιμό πλακάτ με το σύνθημα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»


Οι αντιεξουσιαστές, κατά την παραμονή τους στο χώρο της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προκάλεσαν βανδαλισμούς αναγράφοντας συνθήματα στους τοίχους και φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αποχώρησαν αλαλάζοντας συνθήματα και τράπηκαν σε φυγή.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη