"Μασούτης" : Με επιθετική κίνηση-ματ, ταράζει την αγορά

"Μασούτης" : Με επιθετική κίνηση-ματ, ταράζει την αγορά 

Ανοιξαν στην Πάτρα, τα δύο πρώτα καταστήματα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης», στην οδό Αγίου Ανδρέου 105 στο ιστορικό κέντρο και στην οδό Σοφοκλέους 3, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στην τελετή των εγκαινίων στα δύο καταστήματα της Πάτρας, την εταιρεία εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής πωλήσεων Ιωάννης Συμεωνίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους περιφερειακούς διευθυντές Πατρών και Αθηνών Ανάργυρο Δροσάτο και Φρόσω Αγοραστού.


Η εκδήλωση έγινε σε στενό κύκλο ανθρώπων, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό και τους φορείς εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η Πάτρα επιλέχθηκε από την γνωστή αλυσίδα λιανεμπορίου, ως το αστικό κέντρο από το οποίο ξεκινάει την επέκτασή της στην Πελοπόννησο. Με τα δύο νέα καταστήματα, το δίκτυο της αλυσίδας πανελλαδικά αριθμεί σε 336 σημεία, ενώ προς τα τέλη του χρόνου, η εταιρεία θα ανοίξει ένα ακόμα κατάστημα στην πλατεία Γεωργίου και στις αρχές του 2021 το τέταρτο κατάστημά της.

Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων Ιωάννης Συμεωνίδης, τόνισε στην «Π» ότι, η εταιρεία αυτή τη στιγμή δημιουργεί οργανικά καταστήματα, αλλά, παράλληλα συζητά και με αλυσίδες, οι οποίες μπορεί να θέλουν να μπουν κάτω από μια κοινή ομπρέλα.

Το προσωπικό που θα απασχολήσει η «Μασούτης» στην Πάτρα, θα φτάσει τα 100 άτομα, όλα από την πόλη και με συμβάσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης.

Ο κ. Συμεωνίδης πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι ανθρωποκεντρική. Τα τελευταία εννέα χρόνια διακρίνεται για τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες, κάτι που αναγνωρίζεται με βραβεύσεις, από το ίδιο το προσωπικό και φυσικά από τους πελάτες.

Οπως τόνισε ο κ. Συμεωνίδης, η επιλογή των σημείων για τα τέσσερα καταστήματα της Πάτρας, έγινε κατόπιν στρατηγικής, ώστε να βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης και κοντά στον κόσμο που κινείται στην αγορά, με καταστήματα εμβαδού περίπου 500 τ.μ., που είναι και τελευταία τάση στο λιανεμπόριο.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

«Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, όπως και όλα τα άλλα, αυτή τη στιγμή παλεύουν για να δείξουν στον πελάτη ότι, εκτός από την ποικιλία και την τιμή στα προϊόντα, υπάρχει και η ποιότητα. Και όταν μιλάμε σήμερα για ποιότητα, αυτή είναι συνυφασμένη με την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια. Ο καταναλωτής του 2020, επιλέγει το κατάστημα που θα εξυπηρετηθεί, με βασικό κριτήριο την ασφάλεια απέναντι στην covid, την ασφάλεια των προϊόντων, την καθαριότητα, κ.λ.π.» τόνισε ο κ. Συμεωνίδης.

Σε αυτό το πεδίο, η εταιρεία εδώ και τέσσερις μήνες, έχει πάρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και έτσι ο καταναλωτής της Πάτρας, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι ψωνίζει με ασφάλεια.

Ο κ. Συμεωνίδης πρόσθεσε ότι, οι προσφορές του «Μασούτη» θα είναι καθημερινές, τόσο στο ράφι όσο και στο φυλλάδιο της αλυσίδας, γιατί ο καταναλωτής δίνει πολύ μεγάλη έμφαση αυτή τη στιγμή, στο value for money. Δηλαδή, επιλέγει να ψωνίσει επώνυμα προϊόντα, σε χαμηλές τιμές ή προσφορών.

Ομως, ο Μασούτης με την ιδιωτική του ετικέτα «Mr Grand», μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή και φθηνά προϊόντα, στην καλύτερη ποιότητα.

«Ενας έμπειρος καταναλωτής, θα ψωνίσει πολύ φθηνά και πολύ ποιοτικά από τον «Μασούτη», εάν ακολουθήσει το φυλλάδιο της αλυσίδας που βγαίνει κάθε 15 ημέρες, τις προσφορές που βγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα και όλες τις in store ενέργειες που γίνονται μέσα σε κάθε κατάστημα» τόνισε ο κ. Συμεωνίδης.

Στη χρονιά που διανύουμε, μία χρονιά που η παγκόσμια οικονομία ταρακουνήθηκε από την πανδημία, το λιανεμπόριο ανήκε στους θεωρούμενους «τυχερούς» κλάδους. Οι πωλήσεις της «Μασούτης» στο οκτάμηνο του 2020 κατέγραψαν αύξηση 4%, που εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στο +3%, με τα κέρδη να είναι αυξημένα σε σχέση με εκείνα της περυσινής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη