Επιστράτευσαν στάδιο, για την περίθαλψη ασθενών της πανδημίας στην Πολωνία

Επιστράτευσαν στάδιο, για την περίθαλψη ασθενών της πανδημίας στην Πολωνία
Το μεγάλο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας θα μετατραπεί εν μέρει σε προσωρινό νοσοκομείο για ασθενείς Covid-19, σε μια εποχή που η Πολωνία βιώνει ένα ξέσπασμα της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

Το γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θέσεων, το οποίο κατασκευάστηκε για το Euro 2012, θα μπορεί να φιλοξενήσει ασθενείς σε πολλές αίθουσες συνεδρίων και πολλαπλών χρήσεων που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες, από το τέλος της εβδομάδας.

«Περίπου 500 κρεβάτια θα τοποθετηθούν στο στάδιο για να φιλοξενήσουν άτομα που χρειάζονται νοσηλεία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πιότρ Μούλερ, στον τηλεοπτικό σταθμό Polsatnews.

Μεταξύ αυτών των κρεβατιών, τα 50 θα είναι εφοδιασμένα με εξοπλισμό για την παροχή υπηρεσιών ΜΕΘ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο PAP ο Μίχαλ Ντβόρτσικ, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, υπεύθυνος για το έργο.

Τα πολωνικά ΜΜΕ και πολλοί ειδικοί ασκούν κριτική τις τελευταίες ημέρες για την έλλειψη κρεβατιών ειδικά σε ΜΕΘ. Την Πέμπτη, η κυβέρνηση κάλεσε τους Πολωνούς να «μείνουν στο σπίτι» και «να εργαστούν εξ αποστάσεως», ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην αναχαίτιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Νέοι περιορισμοί επιβάλλονται ειδικά στη Βαρσοβία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που σήμερα θεωρούνται «κόκκινες ζώνες», όπου η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

Όλα τα σχολεία που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές είναι κλειστά και η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως. Τα εστιατόρια κλείνουν στις 9:00 μ.μ., ενώ απαγορεύονται οι γαμήλιες τελετές και ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται σε καταστήματα, δημόσιες συγκοινωνίες και εκκλησίες είναι περιορισμένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη