Γενέθλια για τον πλουσιότερο Έλληνα και Εθνικό μας ευεργετη

Γενέθλια για τον πλουσιότερο Έλληνα και Εθνικό μας ευεργετη
Οι σπάνιες φωτογραφίες του Φίλιππου Νιάρχου ανήμερα των γενεθλίων του
Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε η κόρη του Ευγενία - Ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου, ζει στο Μονακό, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και έχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης τον κόσμο
Ενας από τους πιο ακριβοθώρητους jet setters έχει τα γενέθλιά του, ο Φίλιππος Νιάρχος, και η κόρη του, Ευγενία, φρόντισε να τον γιορτάσει με τούρτες και ευχές. Μάλιστα ανέβασε και φωτογραφίες στα social media ,τόσο από εκείνον όσο και από κοινές τους εμφανίσεις, λέγοντας ότι είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής της.

Ο Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος ασχολείται με τις επιχειρήσεις , είναι ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού και ζει μόνιμα στο Μονακό. 
Συγκαταλέγεται στην λίστα Forbes με τους κραταιούς του κόσμου – η προσωπική του περιουσία αγγίζει τα 3 δις, διαθέτει ιδιωτικό νησί-την Σπετσοπούλα-και θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς συλλέκτες τέχνης στον κόσμο καθώς η προσωπική του συλλογή κοστολογείται αρκετά εκατομμύρια. 

Λέγεται για παράδειγμα ότι διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει και το έργο «Self Portrait With Bandaged Ear» με τον αυτοτραυματισμό του Van Gogh, η αξία του οποίου αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια. Διαθέτει ακόμη αρκετά έργα του Picasso καθώς και του Andy Warhol, όπως το “ Green Car Cass “ το οποίο αγόρασε έναντι 72 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χαμηλού προφίλ έρχεται αθόρυβα στην Ελλάδα ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του συγκαταλέγονται στους Εθνικούς ευεργέτες. Ο Φίλιππος Νιάρχος που σήμερα κλείνει τα 66 του χρόνια , κουβαλά ένα «μυθικό» επώνυμο , απέχει από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη στον Τύπο.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη