Χαλκιδική : Καθαρισμός της αρχαίας Μένδης,του Ναού του Ποσειδώνα και του Ιερού του Άμμωνα Δια.

Καθαρισμός της αρχαίας Μένδης, του Ναού του Ποσειδώνα και του Ιερού του Άμμωνα Δια.
Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Κασσάνδρας στο πλαίσιο της καμπάνιας "Καθαρή Κασσάνδρα" και πλέον,μετά το Γλαρόκαβο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν μπει οι αρχαιολογικοί χώροι.

Σε συνεργασία του Δήμου Κασσάνδρας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες και εξειδικευμένες δράσεις καθαρισμού της αρχαίας Μένδης που για χρόνια παρέμενε περικυκλωμένη από πυκνή βλάστηση, του Ναού του Ποσειδώνα στο Ποσείδι που επίσης βρισκόταν σε ανάλογη κατάσταση και του Ιερού του Άμμωνα Δια στην Καλλιθέα που είχε ανάγκη από συντήρηση.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με στόχο την προστασία και την ανάδειξη των τριών αυτών ιδιαίτερης σημασίας και αξίας αρχαιολογικών χώρων.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: " Η Ιστορία μας και ο αρχαιολογικός μας πλούτος έχουν τεράστια αξία. Η Ιστορία της Κασσάνδρας είναι μακραίωνη και σημαντική και εμείς έχουμε χρέος να τη διασώσουμε και να την αναδείξουμε. Συνεργαστήκαμε άψογα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για ακόμη μια φορά και καταφέραμε να κάνουμε συστηματική δουλειά στο πλαίσιο της καμπάνιας μας για "Καθαρή Κασσάνδρα" .

Τους χώρους αυτούς οφείλουμε όλοι να τους διατηρήσουμε καθαρούς και να τους αναδεικνύουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Γιατί λαός που ξεχνά την Ιστορία του,χάνει την ταυτότητα του".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη