Ραγδαίες εξελίξεις : Νέα μέτρα μετά το θλιβερό ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Ραγδαίες και δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Νέα μέτρα εξετάζουν αυτή την ώρα λοιμωξιολόγοι και φαίνεται πως θα τα υιοθετήσει η κυβέρνηση για να περιορίσει την πανδημία.
Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι λοιμωξιολόγοι συστήνουν στην κυβέρνηση άμεση λήψη τους ώστε να μπει "φρένο" στη ραγδαία εξάπλωση του ιού με πιθανότερο σενάριο να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.
  • Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι' αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

Ερχεται καθολικό lockdown
Ωστόσο σύμφωνα με το Mega οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown καθώς αυτή η απόφαση φαίνεται ότι δεν έχει πλεόν επιστροφή.
Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown. Κάτι που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσει.
Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).
Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη σύνοδος κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει μια επιστολής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέτει την ατζέντα.
Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».
Στην ατζέντα της Συνόδου τίθονται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη