Για να γλιτώσει τη φυλακή, ο Μπαρμπαρούσης πήγε με τον πατέρα του στο Εφετείο

Ένας-ένας εμφανίζονταν σήμερα στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τα αιτήματα για αναστολή στις ποινές που τους επέβαλε το δικαστήριο και να γλιτώσουν τη φυλακή. 
Στο δικαστήριο έφτασε περί τις 13:30 και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, στο δικαστήριο μετέβη και ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, επίσης καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών. Μάλιστα, στο δικαστήριο πήγε και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του και να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, που το δικαστήριο επέβαλε στον γιο του.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου υποβασταζόμενος. 

Ο διάλογος της προέδρου με Μπαρμπαρούση - Η κατάθεση του πατέρα του
Ο συνήγορος του Μπαρμπαρούση είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του. Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί, βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα. Βοηθάμε και εμείς, καμιά κότα, κανένα αυγό η γιαγιά….».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
- Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του, τι θα αλλάξει;
- Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.
- Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;
- Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα... Έχω πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».


Μάρτυρας υπέρ Κούζηλου: Έχει ανήλικο παιδί
«Ο Νίκος Κούζηλος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του» είπε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 7 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Έχει ένα ανήλικο παιδί» είπε ακόμη ο μάρτυρας. «Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του» συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι ο πατέρας του Ν. Κούζηλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αναφορικά με τον συγκατηγορούμενό του, Χρ. Στεργιοπουλο -επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Λουκμάν- η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του».

Νωρίτερα, «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε την δολοφονία του Λουκμάν από τον Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορός του. 
«Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα» είπε ο συνηγόρους του Στεργιόπουλου. «Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. 
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό».

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντα του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 έτη και 24 μήνες, ανέφερε για τον συγκεκριμένο: «Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή, θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία».


Για τον Γιώργο Πατέλη τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο ζήτησε να ανασταλεί η ποινή του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθειά του, όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο».

«Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα γι' αυτόν και τον χρειάζεται, με όλα αυτά που έχουν συμβεί [...] Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ».

O συνήγορος Παναγιώταρου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε πως η οικογένειά του εντολέα του στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον. 
Ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτελεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο, Παρασκευή, στις 10:30.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη