Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Κοντονή

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι "απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος".
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
 "Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του.
Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του".

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Κοντονής για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες
Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Open, o κ. Κοντονής επανέλαβε ότι είχε προειδοποιήσει ότι κάποιες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή και απάντησε με σφοδρότητα στα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά από 41 χρόνια στην Αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες».

Νέα Δημοκρατία: "Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις Κοντονή"
«Αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς
«Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα.

«Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να «πέσουν  στα μαλακά». Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του», αναφέρει η Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη