Ενας μαθητής νεκρός και ένας στην ΜΕΘ, σε περιστατικά σε Σχολεία σήμερα Παρασκευή

Ενας μαθητής νεκρός και ένας στην ΜΕΘ, σε δύο τραγικά περιστατικά μέσα σε Σχολεία και εμπρός στα έντρομα μάτια παιδιών και εκπαιδευτικών, σήμερα Παρασκευή

Ενα τραγικό συμβάν έγινε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Σταυροδρομίου Αχαΐας, όταν ένας μαθητής της Β' Δημοτικού έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί λιποθύμησε ξαφνικά στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Αμεσα οι έκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να το συνεφέρουν.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο ασθενοφόρα αλλά ούτε οι διασώστες μπόρεσαν να κάνουν κάτι.
Ο θάνατος φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Η καταγωγή του παιδιού ήταν από το Σκιαδά και φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρει:
«Μαύρη» Παρασκευή για τον Δήμο μας
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό απώλειας του μικρού μαθητή ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε:
Ένας ακόμη άγγελος προστέθηκε στο επουράνιο τάγμα των αγγέλων!
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας του μικρού μας μαθητή, ο οποίος κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο ο μαθητής της Β' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυροδρομίου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή σ' έναν χώρο που του έδινε χαρά και ζωή.
Δύσκολες στιγμές για τους γονείς και την αδελφή του κι όλη την οικογένεια από το Σκιαδά, τους δασκάλους και τους συμμαθητές του.
Συντριμμένοι συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη της οικογένειας και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την συγκλονιστική αυτή απώλεια.


Σοκαριστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (9/10) στο ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Λαμίας μετά από περιστατικό με μαθητή που έχασε τις αισθήσεις του σε Λύκειο της πόλης.

Το παιδί υπέστη ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου, όπου το βρήκαν συμμαθητές του και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο.

Πολύ γρήγορα οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησαν τη διαδικασία να επαναφέρουν τον 15χρονο με απινιδωτή, προσπάθειες που συνεχίστηκαν τόσο στη διαδρομή, όσο και όταν παραδόθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, ευτυχώς με επιτυχία.

Στη συνέχεια ο νεαρός ασθενής, που έχει ιστορικό με την καρδιά του, εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και θα φανεί κατά πόσο το επεισόδιο δημιούργησε προβλήματα σε ζωτικά όργανα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη