Hope Hicks: Η πρώην μοντέλα, που κόλλησε κορωναϊό τους Τραμπ

Η 31χρονη φέρεται να είναι εκείνη που κόλλησε κορονοϊό το προεδρικό ζεύγος - Από μοντέλο και ηθοποιός στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου

Μία 31χρονη γυναίκα φέρεται να είναι το άτομο που κόλλησε κορονοϊό τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ. Ο λόγος για το πρώην μοντέλο Hope Hicks η οποία ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου των ΗΠΑ. Μάλιστα βρισκόταν μαζί με τον ίδιο και τη σύζυγό του Μελάνια στο Air Force One ταξιδεύοντας από το Κλίβελαντ για το Οχάιο. Η Hicks εκτός από το ταξίδι με προορισμό στο Οχάιο, βρισκόταν μαζί με τον Τραμπ και στο ταξίδι για τη Μινεσότα. 

«Η Hope Hicks η οποία εργάζεται πολύ σκληρά, χωρίς να παίρνει ούτε μια ανάσα, βρέθηκε θετική στον Covid-19. Τρομερό! Η Πρώτη Κυρία και εγώ περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Στο μεταξύ θα παραμείνουμε σε καραντίνα!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Hicks βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ από το 2016, ΄πως σημειώνει το ethnos.gr Υπήρξε η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ενώ πριν τη συμμετοχή της στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία. Γεννήθηκε το 1989 στο Greenwich μία πόλη 60.000 κατοίκων στα νότια του Κονέκτικατ. Κατά το παρελθόν υπήρξε μοντέλο καθώς και ηθοποιός.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο τιμόνι της διεύθυνσης επικοινωνίας του Λευκού Οίκου βρέθηκε στο στόχαστρο σε δύο περιπτώσεις. Η μία αφορούσε την υπόθεση με τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ η δεύτερη σχετιζόταν με την απάντηση που έδωσε ο Λευκός Οίκος στην υπόθεση για τις καταγγελίες κατάχρησης κατά του γραμματέα προσωπικού Rob Porter.

Η παραίτηση από τον Λευκό Οίκο
Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018 η Hope Hicks παραιτήθηκε από τη θέση της μία μέρα μετά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο με φόντο όλα όσα συμβαίνουν εντός του Λευκού Οίκου. Μάλιστα όπως είχε τονίσει είχε πει περιστασιακά ψέματα για τον Ντόναλντ Τραμπ, εκτός από την υπόθεση με τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφέρει πως έλεγε αλήθεια.

Ωστόσο τα όσα είπε δεν στάθηκαν ικανά να την κρατήσουν στη θέση της. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην επαγγελματική της καριέρα. Επόμενος σταθμός ο κολοσσός 21st Century Fox. Ανέλαβε χρέη εκτελεστικού αντιπροέδρου αλλά και διευθύνων σύμβουλος επικοινωνιών. Όμως πριν λίγο διάστημα επανήλθε στα γνώριμα λημέρια του Λευκού Οίκου. Αυτή τη φορά ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο δεν θα έδινε αναφορές σε εκείνον αλλά στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ (σύζυγο της Ιβάνκα Τραμπ). 

Η γνωριμία της με την Ιβάνκα Τραμπ
Η Hope Hicks γνωρίστηκε με την Ιβάνκα Τραμπ το 2012 όταν εργαζόταν στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Hlitzik Strategies. Πρόκειται για την εταιρεία που ασχολήθηκε με την εταιρεία μόδας της Ιβάνκα Τραμπ. Το 2014 η Ιβάνκα την προσέλαβε στον Οργανισμό Τραμπ. Λίγο καιρό μετά συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ και σύμφωνα με την Ιβάνκα Τραμπ, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νυν προέδρου των ΗΠΑ. 

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τη Hope Hicks στο γραφείο του, στον 26ο όροφο του Trump Tower και της ζήτησε να ενταχθεί στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Η Hicks χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία δέχθηκε και έγινε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του μεγιστάνα. Άνθρωποι του περιβάλλοντός της την περιγράφουν ως «φιλική» και «μαχητική». Από την πλευρά του ο Τραμπ την χαρακτήρισε ως «φυσική» και «εξαιρετική».

Πάντως οι δημοσιογράφοι δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη. Πολλοί εξ αυτών της καταλογίζουν άρνηση στην πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ, άρνηση στο σχολιασμό διαφόρων ζητημάτων. Παρόλα αυτά τη χαρακτηρίζουν ευγενική. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ξόδεψε τις περισσότερες μέρες απασχολούμενη με αιτήματα και ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μάλιστα ο Τραμπ ήταν εκείνος που της υπαγόρευε τα tweets του. Σημειώνεται ότι για τις υπηρεσίες της στον Λευκό Οίκο πληρωνόταν με 179.700 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη