Με κορωναϊό 1 στους 4 κατοίκους Μακεδονικού νομού

Με κορωναϊό 1 στους 4 κατοίκους Μακεδονικού νομού
H Δράμα εξελίσσεται σε νέο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία. Ένας στους τέσσερις κατοίκους έχει προσβληθεί από κορονοϊό σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, κρεβάτια αυξημένης φροντίδας έχουν στηθεί ακόμη και μέσα στα χειρουργεία, ενώ ετοιμάζονται και νέες διακομιδές στην Αθήνα. O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες άλλα 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας.

Με κορωναϊό ένας στους τέσσερις κατοίκους στη Δράμα
Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοϊό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

"Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν" επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος σημείωσε το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. "Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)".

Κικίλιας: "Έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας"
"Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας", είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την επέλαση του κορονοϊού.

"Το νοσοκομείο της Δράμας, είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια" είπε ο κ. Κικιλιας σε δηλώσεις του στο OPEN.

"Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη "μάχη" που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους. Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος" σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
"Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα" σημείωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας δήλωσε οτι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ιδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ιδια μέρα θα έλθουν και στην Ελλάδα.


Δράμα: Προσπάθειες για ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.

Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά. Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη