Ζέρβας : "Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ"

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα γλιτώσει το lockdown και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα.

Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε μια μεγάλη, ανοιχτή, πληγή. Μόνο το Σαββατοκύριακο, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν περισσότερα από 1.200 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φέρνει το ολικό lockdown όλο και πιο κοντά. Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (02.11.2020) στον ΣΚΑΙ ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα.

Ποια είναι αυτά; 
Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 το βράδυ και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού. Υπενθυμίζεται ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εκτίμησε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα γλιτώσει το καθολικό lockdown. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα 839 κρούσματα του Σαββάτου και τα 449 της Κυριακής, η Θεσσαλονίκη είχε καταγράψει άλλα 530 την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό ενώ μερικές μέρες πριν, στις 26 Οκτωβρίου, τα κρούσματα ήταν 84!

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. 
Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 20:00 – 21:00 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Σήμερα (02.11.2020) στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και καθολικό lockdown.

Ήδη από την Κυριακή, όπως αναφέρει το newsit.gr, το υπουργείο Υγείας έχει ενεργοποιήσει έκτακτο σχέδιο ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID.

Προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη