11,5 τόνοι κοκαΐνης, αξίας 900 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν

11,5 τόνοι κοκαΐνης, αξίας 900 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν
Η Βελγική εισαγγελία και υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών κατάσχεσαν 11,5 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας και συγκεκριμένα σε πλοίο που υποτίθεται ότι μετέφερε παλιοσίδερα. Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν συμμορία με επικεφαλής έναν πρώην αρχηγό της αστυνομίας του Βελγίου.

Οι εισαγγελείς παρακολουθούσαν για μέρες το διατλαντικό ταξίδι 11,5 τόνων κοκαΐνης από τη Γουιάνα (Νότιας Αμερική), ως στο λιμάνι της Αμβέρσας και σημειώνουν ότι η κατάσχεση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία τέτοιας επιχείρησης παγκοσμίως, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι η αξία του φορτίου των ναρκωτικών είναι 900 εκατομμύρια ευρώ.

Το τεράστιο φορτίο κοκαΐνης έφυγε από ένα λιμάνι στη Γουιάνα στα τέλη Οκτωβρίου και οι εισαγγελείς κατάφεραν να παρακολουθήσουν μετά την εξάρθρωση της εν λόγω σπείρας, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη στενών δεσμών μεταξύ εγκληματικών συμμοριών και εκπροσώπων της δίωξης.

Τρεις αστυνομικοί, ένας λιμενικός διευθυντής και ένας δικηγόρος ήταν μεταξύ περίπου 20 άλλων εγκληματιών που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης μιας "καλά δομημένης εγκληματική οργάνωση", ύποπτης για ενορχήστρωση μεγάλων και "τακτικών" αποστολών ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική στο Βέλγιο. Τρία ακόμα άτομα από τις Κάτω Χώρες αναμένουν την έκδοσή τους στο Βέλγιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη