Κορωναϊός : 440 νεκροί στην Ιταλία, 112 στην Ρουμανία, σήμερα Πέμπτη

Κορωναϊός : 440 νεκροί στην Ιταλία, 112 στην Ρουμανία, σήμερα Πέμπτη
«Μαύρες» μέρες Μαρτίου με πάνω από 440 νέους θανάτους ζει ξανά η Ιταλία
Τα κρούσματα κορωνοϊού στη γειτονική χώρα ξεπέρασαν τα 34.500 
Το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων επί των τεστ που διενεργήθηκαν από χθες μέχρι σήμερα, είναι 15,69%
Μεγάλη αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό καταγράφεται σήμερα στην Ιταλία: το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους από τον ιό 445 άνθρωποι και καταγράφηκαν 34.505 νέα περιστατικά.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 219.884 διαγνωστικά τεστ. Χθες έχασαν την ζωή τους 352 άνθρωποι, με 30.550 περιστατικά. Ο Τζιάνι Ρέτσα, διευθυντής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου υγείας, τόνισε ότι «τα νέα αυτά στοιχεία δεν αποτελούν θετικό μήνυμα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η διαφορά σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, είναι ότι τώρα καταγράφονται κρούσματα σε όλη την ιταλική επικράτεια». Το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων επί των τεστ που διενεργήθηκαν από χθες μέχρι σήμερα, είναι 15,69%.

Σε όλη την χώρα, δε, έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 2.391 ασθενείς, εκ των οποίων ενενήντα εννέα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 23.256 άνθρωποι (1.140 μόνον σε μια ημέρα) και 446.701 έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον απομόνωση.


121 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Ρουμανία
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, ανακοίνωσε νέους περιορισμούς, την ώρα που η χώρα πλησιάζει το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την ημέρα.

«Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν έως σήμερα δεν επαρκούν πλέον. Χρειάζονται νέα, επιπρόσθετα μέτρα», καθώς «έχουν καταγραφεί πάρα πολλοί θάνατοι», είπε ο Ρουμάνος πρόεδρος, μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και προανήγγειλε τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, τη διεξαγωγή αποκλειστικά διαδικτυακών μαθημάτων και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Τα σχολεία θα υιοθετήσουν αποκλειστικά την τηλεκπαίδευση, η τηλεργασία θα γίνει ο κανόνας και «η κυκλοφορία τη νύχτα θα περιοριστεί», διευκρίνισε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις ώρες.

Η χρήση της μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και για τους εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα απαγορεύονται οι δημόσιες και ιδιωτικές γιορτές. 
Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, Λούντοβιτς Όρμπαν.

121 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Ρουμανία
Η Ρουμανία, με πληθυσμό 19.000.000 κατοίκους, κατέγραψε σήμερα νέα ρεκόρ, μεταξύ άλλων τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε διάστημα 24 ωρών, ήτοι 121, με συνέπεια το σύνολο των νεκρών από την επιδημία να ανέρχεται σε 7.540.

Επιπλέον, 1.014 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ένα ρεκόρ από τον Μάρτιο. Με μόλις 1.200 κλίνες σε ΜΕΘ για τους ασθενείς με Covid-19, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Κύπρος: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 233 κρούσματα κορωνοϊού -Θετικός στον ιό 1 στους 7 Κυπρίους
Το υπ. Υγείας Κύπρου, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια και από σύνολο 3.756 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 5.333. Πέραν του νέου αρνητικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνεται σήμερα στην Κύπρο, έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων που σήμερα φτάνουν στους 65, εκ των οποίων 50 στο νοσοκομείο Αναφοράς (οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), άλλοι 10 σε θάλαμο στη Λευκωσία, ενώ 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη