Θεσσαλονίκη: 60 κρούσματα κορωναϊού στον "Αγιο Παντελεήμονα" - Νοσοκόμα νεκρή από τον ιό

60 κρούσματα και ένας θάνατος στο ίδρυμα «Ο Άγιος Παντελεήμονας» Θεσσαλονίκης 

«Ο Άγιος Παντελεήμονας» ένα ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα. 

Το Παράρτημα (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμονας») στεγάζεται στο 7ο χλμ. της οδού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ουσιαστικά τη μεγαλύτερη δομή και φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό περιθαλπόμενων στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

 Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων. Καλύπτει τις ανάγκες ενηλίκων ατόμων με νοητικές – κινητικές αναπηρίες και ατόμων της τρίτης ηλικίας με την παροχή περίθαλψης – φιλοξενίας, κλινικών – νοσηλευτικών υπηρεσιών, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και λειτουργικής – κοινωνικής αποκατάστασης. 

Στον "Άγιο Παντελεήμονα" όλοι, διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι, λειτουργούν στο "κόκκινο" από το ξέσπασμα της πανδημίας. Όπως αναφέρει το voria.gr, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, παρά την αυστηρότητα των μέτρων και του πρωτοκόλλου, να εισχωρήσει ο ιός. 

Έτσι εδώ και αρκετές μέρες, σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους. 

Πέθανε 46χρονη νοσοκόμος
 Μια 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος, που νόσησε απο κορωνϊό δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη. Η 46χρονη σύμφωνα με την ενημέρωση, ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος πως είναι εμπύρετη. Τέθηκε εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της ήταν σταθερή, υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της. 

 Οι προληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του ιδρύματος, αλλά και όλων των παραρτημάτων είναι συνεχείς. Αύριο μάλιστα θα γίνει άλλος ένας προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ. Αυτό το βεβαιώνουν όλοι, διοίκηση και εργαζόμενοι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη