Άρτεμις Νικηφόρου : Η Κρητικοπούλα νοσηλεύτρια που ήρθε στην Θεσσαλονίκη να «πολεμήσει» τον κορωναϊό

 

Η Άρτεμις Νικηφόρου, είναι η μικρότερη από τις δέκα νοσηλεύτριες που από την Κρήτη έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και το υγειονομικό σύστημα που πλήττεται από την πανδημία.

Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι μόλις 24 ετών και στον ελεύθερο χρόνο της θα μπορούσε κάλλιστα -εκτός από την αγαπημένη της ενασχόληση ως αθλήτρια στην άρση βαρών- να κάνει και καριέρα ως μοντέλο. Δεν κάνει όμως αυτό αλλά είναι «Σαμαρείτισσα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φυσικά δεν πληρώνεται γι’ αυτό, η αξία της είναι ανεκτίμητη.

Η φανέλα με το Νο10
Την περασμένη Παρασκευή, με συναδέλφους της από τον Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε μέσα στις λάσπες στη Χερσόνησο που μαστιζόταν από τις πλημμύρες. Μ’ ένα φτυάρι, καθάριζε σπίτια ηλικιωμένων και ξέθαβε αναμνήσεις μιας ζωής. Θα μπορούσε όπως κάθε κορίτσι της ηλικία της να κάθεται σπίτι της στον καναπέ να σχολιάζει με τον δικό της τρόπο τα γεγονότα ή να βγαίνει στους δρόμους με τους «αρνητές» του Covid-19 και να έρχεται σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς που είναι πολύ της μόδας τώρα, όμως η Άρτεμις δουλεύει δυναμικά κι αθόρυβα για τον συνάνθρωπο. 
Από επιλογή έγινε εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και σε πείσμα των καιρών, παραμένει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη