Ο Σάκης Δαρίβας από την φυλακή, καταγγέλει τις συνθήκες κράτησης του

SHARE:

Ο «Mr. International» Σάκης Δαρίβας ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά όσων ευθύνονται για την εισδοχή και εξάπλωση του κορωνοϊού στις Φυλακές Διαβατών λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της έλλειψης λήψης μέτρων κατά του ιού

«Δεν μας αφήνουν να κάνουμε μπάνιο, δεν μας αφήνουν να πάρουμε τα ρούχα μας να αλλάξουμε. Υπάρχουν παιδιά που τους έχουν δέκα μαζί μέσα στα κελιά χωρίς καμία απολύτως προστασία έναντι του ιού. Ακόμη και κρύωμα να έχει ένας κρατούμενος τον βάζουν με τους θετικούς. Δεν ξέρουν, λένε, πού να τους βάλουν. Σημειωτέον ότι οι γυναικείες φυλακές είναι άδειες και θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε και εκεί».


Ο «Mr. International» Σάκης Δαρίβας κατέθεσε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του και Διδάκτορα Νομικής, κου Χατζηιωάννου Κωνσταντίνου μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Προστασίας του. Πολίτης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ζητώντας να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά όσων ευθύνονται για την εισδοχή και εξάπλωση του κορωνοϊού στις Φυλακές Διαβατών λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της έλλειψης λήψης μέτρων κατά του ιού.

Στην σχετική μηνυτήρια αναφορά ο Σάκης Δαρίβας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό περιγράφει γλαφυρά τις άθλιες συνθήκες κράτησής του και την απουσία οποιοδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας των κρατουμένων. Τονίζει ότι δεν υπάρχουν είδη προστασίας έναντι του κορωνοϊού, όπως γάντια, μάσκες και άλλα είδη αποτροπής διάδοσης της νόσου. 
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι σε κάθε κελί αναγκάζονται να διαμένουν 10 κρατούμενοι μαζί. Τα μέτρα δεν πρέπει να ισχύουν μόνο στις πλατείες και στους δρόμους, αλλά πρέπει να τηρούνται πάνω απ΄ όλα στις φυλακές, όπου λόγω του αριθμού των κρατουμένων εγκυμονεί κίνδυνος εκρηκτικής διάδοσης της νόσου. 

Το ένα πέμπτο των φυλακών Διαβατών ήδη κόλλησε κορωνοϊό, είναι άγνωστη η περαιτέρω διασπορά της νόσου λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης.
Ο εστεμμένος κούρος καταγγέλλει μέσα από τις φυλακές πως δεν μπορούν οι κρατούμενοι να πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή τα όσα φέρονται να έχουν διαπράξει απευθύνοντας παράλληλα μια έκκληση για την ίδια του τη ζωή. 

Οι συνθήκες κράτησης είναι τόσο κακές που να παραβιάζουν κάθε έννοια ανθρωπισμού. Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα τη στιγμή που οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν καταγγείλει την έλλειψη μέτρων στις φυλακές για την εισβολή και διάδοση της νόσου. Δεν έλαβαν χώρα εγκαίρως τεστ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που εισέρχονταν και εξέρχονταν στις φυλακές και στους κρατούμενους και δεν προμηθεύτηκαν οι κρατούμενοι τα αναγκαία μέσα αποτροπής διάδοσης της νόσου, όπως επαρκή αριθμό γαντιών και μασκών. Αφού κόλλησαν κορωνοϊό κρατήθηκαν όχι σε νοσοκομειακές μονάδες αλλά στα λεγόμενα πειθαρχεία, μικρά κελιά χωρίς υποδομές, χωρίς κατάλληλο εξαερισμό και θέρμανση. Οι συγγενείς τους αγωνιούν διότι η επικοινωνία με αυτούς είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη, ενώ δεν μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους ούτε καν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους. 

Ο Σάκης Δαρίβας καλεί την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τη στιγμή που ήδηκ υκλοφορεί η είδηση οτι ένας κρατούμενος των φυλακών πέθανε συνεπεία της νόσου. Στην απομόνωση δεν μπορεί να κάνει μπάνιο, να πλύνει τα ρούχα του, βρίσκεται σε χώρο με κακό εξαερισμό με 6 άλλους κρατουμένους που έχουν καθετήρα. 

Ο πρώην «Mr International», Σάκης Δαρίβας δια του δικηγόρου του Χατζηιωάννου Κωνσταντίνου επικαλείται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στον διάδρομο της φυλακής, στο οποίο αποτυπώνεται, όπως καταγγέλλει, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείρισή τους λόγω μη λήψης μέτρων για τον Covid19. 

Οι φυλακές Διαβατών θεωρούνται από τις χειρότερες φυλακές της χώρας. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί πολλές φορές για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις Φυλακές Διαβατών και ειδικότερα κρίθηκε ότι υπήρξε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατουμένων. Κύρια αγκάθια αποτελούν για τις Φυλακές Διαβατών ο υπερπληθυσμός των φυλακών, η έλλειψη της κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η άθλια κατάσταση των κελιών. Η πολιτεία οφείλει να ελέγξει τα μέτρα που θα διαφυλάξουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αποσυμφόρησης των φυλακών.

Ποιος είναι ο Σάκης Δαρίβας
Τέλη δεκαετίας ‘90. O «Mr International», Σάκης Δαρίβας, μεσουρανεί στις πασαρέλες αποτελώντας πηγή έμπνευσης για μεγάλους σχεδιαστές μόδας. Αρχικά βρίσκεται δίπλα στον Μιχάλη Ασλάνη τον οποίο αφήνει για τον μεγάλο αντίπαλο του στα σαλόνια της υψηλής ραπτικής, Τίμη Παρίση. Οι δυο τους, γίνονται αχώριστοι, ο ένας μοιάζει με σκιά του άλλου σε κάθε συνεργασία, σε κάθε παρουσίαση, σε κάθε μικρό ή μεγάλο event. Η ζωή του εστεμμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς μοιάζει βγαλμένη από σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Ο «εστεμμένος κούρος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του και η πιάτσα της μόδας, μπαίνει στον χώρο του modeling και στον χορό της επιτυχίας: επιδείξεις, φωτογραφίσεις, αναγνωσιμότητα, δόξα και χρήμα, κερδίζονται εύκολα για να χαθούν ωστόσο ακόμη ευκολότερα λίγα χρόνια μετά. 
Το Πάσχα του 2013 ο Τίμης Παρίσης φεύγει ξαφνικά από τη ζωή. Τον γνωστό σχεδιαστή βρίσκει νεκρό στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας, ο Σάκης Δαρίβας. Ο Παρίσης, κείτεται κάτω από έναν νιπτήρα με την βρύση να τρέχει και την κούπα του καφέ ακόμη στα δάχτυλά του… Ο ιατροδικαστής κάνει λόγω για ακαριαίο θάνατο οφειλόμενο σε πνευμονικό οίδημα…
Η είδηση του θανάτου του σκάει σαν βόμβα στον χώρο της showbiz, οι δικοί του άνθρωποι μιλούν για σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι ένα μυστήριο μαζί με ανείπωτη θλίψη καλύπτει το φινάλε μιας χρυσής επαγγελματικής πορείας. Λίγο διάστημα μετά, μία δεύτερη βόμβα ταράζει ξανά τα νερά της showbiz. O Δαρίβας οδηγείται στη φυλακή με την κατηγορία της απάτης. Σύμφωνα με όσα βλέπουν την εποχή εκείνη το φως της δημοσιότητας, όταν πέθανε ο Παρίσης, ο Δαρίβας μπήκε στο κατάστημά του που δεν είχε σφραγιστεί από την αστυνομία, αφαίρεσε κάποια ρούχα τα οποία «βάφτισε» με άλλη ονομασία και τα πουλούσε σε άλλη τιμή στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας. Μέχρι που κάποια από αυτές τον «έδωσε» στην αστυνομία.

Ο εστεμμένος Κούρος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη οκτώ ετών, προφυλακίστηκε στα Διαβατά και με πειθαρχική μεταγωγή μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Τα Χριστούγεννα του 2014, ο Σάκης Δαρίβας, κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας σε διάστημα δύο ωρών μέσα στο κελί του: «Τρελάθηκα», θα πει τότε σε συνέντευξή του λίγο καιρό μετά. «Έκανα τις απόπειρες γιατί ήμουν καταβεβλημένος και βαθιά στεναχωρημένος επειδή κάποιοι συγκρατούμενοί μου μού είχαν φερθεί άσχημα. Στο υπαρχιφυλακείο άκουσα ένα σχόλιο για τον ανδρισμό μου και αυτό ήταν. Τρελάθηκα. Κλειδώθηκα στην τουαλέτα και πήρα ένα κουτί με εβδομήντα χάπια για την καρδιά, τα οποία είναι του συγκρατούμενού μου, με αποτέλεσμα να με βρουν αναίσθητο. Στο νοσοκομείο μου έκαναν πλύση στομάχου και όταν συνήλθα, υπέγραψα με δική μου ευθύνη το εξιτήριο και επέστρεψα στη φυλακή. Αυτοί ήθελαν να με κρατήσουν δυο τρεις μέρες, όμως εγώ δεν ήθελα να ζήσω! Επειδή είχα κάνει την πρώτη απόπειρα δεν με πήγαν στο κελί μου αλλά στα πειθαρχεία. Δεν άντεξα την πίεση και στο πειθαρχείο αποπειράθηκα να κρεμαστώ με μια κουβέρτα. Είχαν όμως κάμερες, και με το που είδαν τι πήγα να κάνω, ήρθαν και με μάγκωσαν. Μετά με κλείσανε σε ένα δωμάτιο με ένα στρώμα και σπασμένα παράθυρα…».

Εν συνεχεία ο Σάκης Δαρίβας νοσηλεύτηκε για ένα διάστημα στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, το 2017 αποφυλακίστηκε ενώ οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές τον Απρίλιο του 2020 για μια εκκρεμούσα ποινή ήσσονος σημασίας.

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Αθλητικα Αμυνα αναισθησιολόγος Αντώνης Κανάκης ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος Αστεία Αυστραλία Αυτοκινητο αυτοκτονία Βέλγιο Βόλος Γαλάζιες Σημαίες Γνώμη Γυναικα Δήμητρα Λίανη δημοσιοποίηση εγκληματιών Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελενα Ράπτη Ελλαδα Ελλάδα Ελληνοτουρκικά εξαφάνιση Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ Ζέρβας Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Ινδία Ισλαμιστές Ισπανία Ιταλία Καβάλα Καιρός Καλαμαριά Καρανίκας Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη Κέρκυρα Κιλκίς Κινηματογράφος κινητό κοινωνια Κοινωνία κομμωτής κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κρήτη Λατινοπούλου Λευκορωσία μαγειρική Μακεδονία ΜΑΤ Μετρό Μιχάλης Ιατρόπουλος Μουσική Μπουτάρης Μύκονος Ναυτιλία Νοσοκομείο Γεννηματάς ΟΑΣΘ οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παθολόγος παιδεία Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανόραμα Πάτρα Περιβάλλον Περιεργα Περιφερειακή οδός ποδόσφαιρο Πολεμική Αεροπορία πολιτική πορείες πυρκαγιά Ρόδος Ρωσία Σέρρες Σκόπια Σοφία Βόσσου συγκεντρώσεις συνέδριο Σχεσεις Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τουρισμος Τροχαίο Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φακελάκι Φύση Φωτογραφια Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert Erdogan facebook Hollywood instagram Internet jewels Lifestyle lockdown Media missing allert NFL Quiz sl slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Ο Σάκης Δαρίβας από την φυλακή, καταγγέλει τις συνθήκες κράτησης του
Ο Σάκης Δαρίβας από την φυλακή, καταγγέλει τις συνθήκες κράτησης του
https://1.bp.blogspot.com/-mavU4GQCGfk/X7IukyYpwuI/AAAAAAADAj8/LYJDLQyLx_oXDNM0DWpE_eDMww8ykj4LACLcBGAsYHQ/s320/darivas-2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-mavU4GQCGfk/X7IukyYpwuI/AAAAAAADAj8/LYJDLQyLx_oXDNM0DWpE_eDMww8ykj4LACLcBGAsYHQ/s72-c/darivas-2.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2020/11/blog-post_530.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2020/11/blog-post_530.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy