"Δεν έκρυψα ποτέ πως είμαι gay"

"Δεν έζησα ποτέ στα κρυφά, φαντάζομαι δεν μάθατε το 2020 ότι είμαι γκέι, νομίζω ότι το ξέρατε, ήταν φανερό" λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Στη Lifo και τον Φώτη Σεργουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να εκφραστεί ανοικτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα πριν από λίγες εβδομάδες στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το ουσιαστικό του coming out, το είχε κάνει πολλά χρόνια νωρίτερα, το 1995 όταν μίλησε στους γονείς του.

"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο κι επίσης αισθάνομαι ότι το να περιμένουν κάποιοι από σένα να κάνεις coming out σε βάζει σε μια μειονεκτική θέση. Νιώθω άλλωστε ότι δεν έζησα ποτέ στα κρυφά, φαντάζομαι δεν μάθατε το 2020 ότι είμαι γκέι, νομίζω ότι το ξέρατε, ήταν φανερό.

Δεν κρύφτηκα, δεν προσπάθησα να θολώσω τα νερά. Εγώ λοιπόν αισθάνομαι ότι το απελευθερωτικό το coming out δεν είναι αυτό που συνέβη το 2020, ήταν αυτό που συνέβη στους δικούς μου ανθρώπους το 1995", είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η αποκάλυψη για τον σύντροφό του - Οι ευτυχισμένες στιγμές και ο χωρισμός
Στη συνέντευξή του στο Ενώπιος Ενωπίω, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τον σύντροφό του και το πώς πέρασαν την περίοδο της καραντίνας με τον οποίο έχει χωρίσει, αλλά και το αν σκέφτεται να αποκτήσει παιδί, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν το αποφασίσει, θα το καταφέρει, έστω και αν χρειαστεί να φύγει από την αγαπημένη του Ελλάδα η οποία αρνείται να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους πολίτες της.

"Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου με φόβισε"
"Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ότι λέω και ότι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα".

"Δεν γνωρίζω ποιο είναι το όνειρο της καλής προσωπικής ζωής γιατί αυτό μεταλλάσσεται. Όταν είσαι 13-15 χρονών και βλέπεις, εγώ τουλάχιστον, μόνο σκοτάδι βλέπεις, δεν βλέπεις κάποια προοπτική ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Στην πορεία μεγαλώνοντας και όσο εξελίσσονται τα πράγματα και όσο αλλάζουν τα πράγματα αρχίζεις να βλέπεις ότι ναι, θα μπορούσα να κάνω οικογένεια, θα μπορούσα ίσως να κάνω και παιδί.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη